Ekmek Pizzalar ve Balkonda Kahvaltı

Aslında bir kaç gündür havalar çok güzel gidiyordu İzmirde. Bahardan kalma günler yaşıyorduk, hava 20 dereceydi ve güneş pırıl pırıldı. Ama ben maalesef bu güneşin tadını çıkartamıyordum, malum haftasonları dershanede tam gün KPSS A Grubu alan dersleri alıyorum. 

Ancak bugün birden bire gök bir patladı, resmen gök yarıldı desem yerdir. Benim de içim karadı tabi hemen. Hiç sevmiyorum kasvetli havaları. Hüzünleniyorum. Bilgisayardan resim silerken aşağıdaki resimleri farkettim, içim açıldı. Biz zemin katta oturuyoruz ve balkon manzaramız hem denize nazır hem de yeşile nazır:) Ancak haftasonu balkonda kahvaltı yapmaya kalktığımızda (evliliğimizin ilk zamanları) dehşet güneş vuruyordu balkona. Ben de bi çingişlik yaptım ve rengini sevmediğim bir çarşafı boyunca astım balkona. Tabi ilerleyen zamanlarda buna daha modern çözümler bulduk. Bambu perdeler aldık, pek şık oldular. İşte küçük sehpamızda naçizane hafta sonu keyfimizin bi kaç kare fotoğrafı. Hem sizin hem benim içim açıldın diye:)


Masadaki pratik ekmek pizzalar çok lezzetli bir aperatif. Yapması da zahmetsiz, elinizi oyalamıyor. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine biraz yağ sürün. Bir kapta istediğiniz malzemeleri ufak ufak doğrayın ve tuz ile karıştırıp ekmeğinizin üzerine pay edin. 200 derece fırında üstü pişene kadar kalsın. Ekmekler kıyır kıyır oluyor, vallahi canım istedi. Ben malzeme olarak kaşar peyniri, domates, zeytin, sucuk, çarliston biber ve haşlanmış mısır kullandım. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Patates kızartması mı o? :))

    YanıtlaSil
  2. aman allahım ne kadar iç açıcı bir sofra olmuş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Benim de ailem İzmirde balkon kahvaltılarımızı özledim ben de :( Afiyet olsun hep :)

    YanıtlaSil
  4. Canım benim:( hemen ziyarete gel buralara.

    YanıtlaSil
  5. bu gidişle düğüne kadar gelemeyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. düğün zamanı daha güzel olur İzmir, bu arada hayırlı olsun. İzmir özlemiştir seni:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder