Balayı Güzel Bişey.. Balayı Oteli Seçmek Zor İş

 
Nerden başlasam nasıl anlatsam güzel balayımızı ve ve bize böyle güzel bir balayı yaşatan güzel otelimizi. Ülkemizde tatil denince akla hep Antalya gelir ve hep belli başlı büyük oteller gelir. Hatta bunların bir çoğu World Of Wonders (WOW) Otelleridir. Eşim benden habersiz balayımızı planlarken iki otel arasında kalmış ve en sonunda süprizi bozup bana iki otel arasında seçim yapmam için sormak durumunda kaldı. Otellerin biri WOW'un Topkapı Place Oteliydi.Diğer otel ise benim teredütsüz seçtiğim Özdere Paloma Pasha Oteldi.


 

İlk iki resim Otelin kendi sitesinden alıntı. İkinci resim ise benim köpüklü jakuzi keyfim:) Balayımızın ilk gününde fotoğraf makinasını gördüğünüz jakuzinin içine düşürünce doğru düzgün fotoğrafımız olamadı. Bir kaç kare cep telefonumuzla çektiğimiz resimler var. O nedenle araya Otelin kendi sitesinden resimler de serpiştirdim. Dikkatinizi çekmek isterim ki, biz birebir fotoğraflarda gördüğümüz odalarda kaldık ve aynı konforu yaşdık. Bir çok otelde resimlerine bakıp gidiyorsunuz ama aynı havayı alamıyorsunuz. Odaların dekorasyonu farklı çıkıyor örneğin. Ben özellikle odaya girince resimlerinden daha çok beğendim. Koskocaman geniş ferah bir odaydı. Hatta hayatımda gördüğüm en büyük otel odasıydı:)

 



 Üstteki ilk iki fotoğraf yine Otelin kendi sitesinden, diğer iki fotoğraf ise benim çektiğim. Resimlerin kalitesi telefondan alelade bir şekilde çekildiği için düşük. Ozamanlar blog yazmaya karar vermemiştim o nedenle detaylara odaklanmadan resimler çekmişim. Bak şimdi pişman oldum.. Bu arada biz balayı çifti olduğumuz için odamızda şampanya tatlılar ve meyve vardı. Tatlı ve meyve ikramı bütün hafta boyunca devam etti:) Her odaya geldiğimizde değişik tatlılarla karşılaştık, harikaydı:)



Resimlerden anlaşılacağı gibi hepsi bizim karelerimiz. Henüz fotoğraf makinamız jakuziyle buluşmamıştı:) Odaya girer girmez çekilen fotoğraflar. 70 m2'lik kendimize ait içinde jakuzisi olan bir terasımız vardı. Düşünsenize 70m2'ye 2+1 daire yapıyorlar! Resimlerde hava kapalı o nedenler renkler canlı çıkmadı çünkü biz 5 Mayısta evlendik ve balayına geldiğimizde 2 gün hava kapalıydı hatta yağmurluydu. Sonradan biraz açtı neyseki. Havanın çok sıcak olmaması nedeniyle denize rahat girememe ihtimalimiz hep aklımızdaydı. O nedenle odanın konforlu olmasına çok önem verdik. Bizim odamızın dışındaki terasta jakuzi vardı dediğim gibi. Odanın içinde ise duş ve wcnin dışında bir küçük bir hamamınız vardı:) Yok yoktu yani:)




Lavaboların zerafetine inceliğine bakar mısınız? Turkuazın çok güzel bir tonuydu seramikleri. Lavabolar ise pirinç rengiydi. Hergün bütün havlularımız yenilendi. Kullanmadıklarımızı bile alıp yeni takımlar getirdiler.Her gün yapılan oda temizliği dışında perdeleri çekmek için bile ayrı personel geliyordu. Çok hijyenik bir oteldi. Ben çok memnun kaldım, balayı oteli seçmek gerçekten zor iş nitekim anlamı büyük. Pişman olsaydım çok üzülürdüm.

,









Son olarak otelden bir kaç genel görünüm. Lobisi çok şıktı. Çok özenilmiş bir otel. Aslında burası eskiden başka isimle işletilen farklı bir oteldi. Ancak Paloma Şirketi burada büyük bir revizyon yapıp Oteli baştan yaratmış. Fazla söze yok, görüntüler kaliteyi ortaya koyuyor diye düşünüyorum. Bu arada Topkapı Palace'ın da bazı odalarının terasında jakuzi vardı ancak bu otelin ki kadar büyük terasları ve odaları yoktu. Karşılaştırma olması açısından belirtmek istedim.


Yorumlar

  1. Enem odada hamamı vardı:) abartsalarmış..Yalnız fotoğraf makinasının jakuzinin içinde işi var arkadaş:)

    YanıtlaSil
  2. Abartmışlar gerçekten:) Şimdi şöyle oluyor, cumburlop diye kendini attıktan sonra bi de cumburlop diye makinayı atıyosun. İşte öyle oluyor:)

    YanıtlaSil
  3. ooo çok güzel ne keyifli geçmiştir kimbilir allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Evet cok keyifliydi, tesekkur ederim canim:)

    YanıtlaSil
  5. bizde iste böyle bir otel ariyoruz günlerdir ama pek iyi sonunclar alamadik ilk kez bodruma gidecegiz :( böyle bir otel bulsak hemen amaaa cok arastirmamiz gerekiyor bildigin bodrumda oteller varmi canim acaba??

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  6. Palomanin bodrumda da oteli var ama bizim gittigimiz otelden daha kotu. Rixoss guzel bildigim kadariyla. Bir de world of wonders bodrum iyi diye duymustum. Zor karar..

    YanıtlaSil
  7. Hakikatten çok güzelmiş.Mutluluklar dilerim :)

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem bi otel gerçekten bayıldım. Herşey düşünülmüş :)
    Hangi tur şirketinden rezervasyon yaptırdınız bu otele acaba. Bu yaz tatili için araştırma yapıyorum tercihlerimiz arasına bu oteli de dahil ettim hemen :)

    YanıtlaSil
  9. Inan hatirlayamadim canim tur sirketini. Ama internet uzerinden belli basli tur sirketleri otelin satisini yapiyordu.

    YanıtlaSil
  10. merhabalar.....gercekten hayran kaldim inan:) bende balayimi burda yapmayi planliyorum ve nisan ayinda kismetse evleniyoruz:) bana SPA ve Wellness hizmetlerinden detaili bilgi vere bilirmisin ve yemekleri nasil büfe tarzindami yada a la carte mi? müstakbel canim esime süpriz yapmak istiyorum ve burasi cok
    güzel bi secim olucak galiba:)

    yardim ve bilgilerin icin simdiden tesekkürler

    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, şimdiden hayırlı olsun demekle başlıyayım:) ben otelin spa hizmetinden faydalanmadım, masaj yaptırmadım yani ama kapalı havuzunu çok beğenmiştim. kullanılabilir olduğunu düşünüyorum. yemekler açık büfe. haftada bir gün Türk gecesi oluyor. o gün yemekte dönerler kebaplar pideler oluyor ki biz çok beğenmiştik. Diğer günler de yemek çeşitleri hiç fena diil, gayet zengin. Otelin hizmetlerini çok iyi bulduk biz. gerçekten elüstünde tutulduğumuzu hissettik. Animasyonlar da hiç fena sayılmazdı. Odalarından zaten bahsetmiştim muhteşemdi. Pişman olmayacağınız inancındayım:)

      Sil
  11. hayırlı olsun bayıldım balayınıza gerçekten! eminim çok iyi vakit geçirmişsinizdir:) bende mayıs ayında evleniyorum kısmetse inşallah nişanlımla nereye gitcemize tam karar veremedik.. yurt içi mi yurt dışı mı ona bile emin değiliz yazınız benim için ilham kaynağı olacağı kesin :) sağda solda sürekli araştırma yapıyorum balayı için nişanlıma süpriz yapıcam çok kararsızım sizce bunu mu tercih etmeliyim ww.entas.com.tr/tur-220-seysellerde-cennet-villalar-balayi ya da yurtdışı daha masraflı olur burasıda bir o kadar güzel mi? yardımlarınızı bekliyorum acil :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Selincim, öncelikle hayırlı olsun, karar vermesi zor bir konu balayı. Umarım içinize sinen bir tatil geçirebilirsiniz. Ben yurtdışı konusundak fikrimi yazımda da belirtmiştim. Giden arkadaşlarımın haşatı çıktı dönünce, balayının anlamından uzak buluyorum. Ancak eğer bir tur şirketiyle değilde kendiniz sadece bir şehri içeren- mesela Barselona çok güzel- bir tatil planlarsanız hem yurtdışına çıkmış olursunuz hem de yorulmadan aynı şehirde, istediğiniz saatte uyanarak bir balayı yaşarsınız. Ancak bunun için biraz İngilizce bilmek şart tabii. Linkini yolladığın otelle ilgili bir yorum yapıp tercihini yönlendirmek istemiyorum ziraa bu çok özel bir konu. Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

      Sil
  12. merhaba otele bayıldım çok iyi bir seçim yapmışsnız fiyatını merak ettim ne kadar ödeniz acaba siz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hansa, teşekkür ederim evet güzel bir seçim yaptığımızı balayaımız boyunca düşündürdü otelimiz bize çünkü çok ilgililerdi. fiyat olarak net bişey tam hatırlayamıyorum. biz mayıs ayı başında geceliği 550 TL civarı kalmış olabiliriz. ama kesin değil dediğim gibi.

      Sil
  13. Oğuz Bey merhaba, öncelikle eşinizle güzel bir balayı geçirebildiğiniz için sizi tebrik ve takdir ediyorum. Evlilikteki en zor seçimlerden birinin üstesinden gelmişsiniz :) Sizin geçtiğiniz süreçten bizde eşimle geçiyoruz. Ağustos 2014'te kısmetse düğün planlıyoruz ve erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak istiyoruz. Paloma pashayı sizin blogunuzla tanıdık ve tripadvisor booking gibi sitelerden otel hakkında binbir yorum okuduk. Şu anda kafamız çok karışmış durumda. Ne kadar araştırırsak araştıralım Maxx Royal Belek ve Paloma Pasha arasında mekik dokumaya başladık. Sizin tecrübeleriniz bizim kafamızı bulandıran noktalara netlik kazandırabilir bu nedenle size yazmak istedim. Öncelikle yorum sitelerinde yazılan kötü yorumlara göre, otelde küfürlü konuşan garsonlar, yemeklerin kalitesizliği, etkinliklerin azlığı, su etkinliklerinın olmayışı (botla çekilen muz vb), kedilerin dolaştığı restaurantlar (kedilerden hiç hoşlanmıyoruz), hizmet taleplerine geç dönüş yapılması vb. deneyimleriniz oldu mu bu konularda bizi aydınlatabilirseniz çok seviniriz. Lakin o teras aklımızdan çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba oğuzhan bey, adım oğuz değil oğuz kızlık soyadım, çakır ise evlendikten sonra aldığım soyadım ama erkek sanmanız çok normal bi çok kişi öyle zannetti ilk başta:) Yazdığınız şikayetler ile ilgili biz hiç bir sorun yaşamadık. garsonlar gayet iyiydi. hergece eğlence vardı ancak 9:30 gibi bitiyordu. Örneğin bir gün revü gecesi bir gün türk gecesi gibi. yaklaşık 1- 1,5 saat kadar sürüyorddun sonrasında diskosundan fazla faydalanmadık genelde dışarıda oturduk ama biz gittiğimizde ölü sezondu, mayıs başıydı bunun da etkisi var tabi. Su aktivitelerini de bilmiyorum dediğim gibi tam deniz sezonu açılmamıştı ancak havuzu gayet güzeldi. Yemeklerini beğendik, hele Türk gecesi yapılan gün dehşet yemekler vardı. Çok eğlence vaat etmeyebilir ama iyi bir hizmet, iyi yemek ve güzel bir o oda vaad ediyor. Tercih sizin tabi.

      Sil
    2. Ben otelde herhangi bir kedi, köpek, hayvan haşarat görmedim. Bi kere otel çok temiz ve hijyenik. öyleki kullanmadığımız havlular bile hergün değiştirildi. Perdeleri kapatmak için bile ayrı görevli geldi, öyle anlatayım size. Krallar gibi ağırlanmak var ya işte tam olarak hissetiğimiz şey buydu. Tabi biz balayı konsepti ve ultraherşey dahil aldık paketimizi. Marketinden aldığım çikolatadan tutun eczaneden aldığım ağrı kesiciye kadar hiç bieşeye ekstra ücret ödemedik.

      Sil
  14. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Bundan henüz 8 ay kadar önce uzun araştırmalarım sonucu blogunuza rastlamakla birlikte, hiç tereddütsüt tavsiyenizle bu otele gittik balayı çifti olarak.. Böyle bi tatil yok yani, otel de yok, ama gerçekten yok :)Tek kelimeyle rüyaydı o bir hafta ve uyandım bitti sanki. Müthişti. Ayrıca söylemeden edemiyciğimm her balayı konusu açıldığında mutluluğunuz için duacıyım :) Çoook Teşekkürler tekrardan, herşey sayenizdeydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim mesajını görünce çok mutlu oldum, balayınızın güzel geçmesine çok sevindim, vesile olduysam ne mutlu bana. Mutluluğunuz daim olsun:)

      Sil

Yorum Gönder