Ben Sütlaç Yaptım..

Hem de hayatımda ilk defa:) Hem de ilk sütlacımı kocacığıma yaptım, ne romantik dimi :) Neyse ki güzel oldu da rezil olmadım:P



Dün akşam sütlaç yapmaya karar verince internetten şansımı denemek istedim ve fırın sütlaç yazıp googleda arattım. Bir kaç tarife baktıktan sonra Mutfak Güncesi'nden aldığım tarifi denemeye karar verdim. Pek de lezzetli oldu. Fırın sütlacın üzerine görüntü olarak tarçın yakışmadı kabul ediyorum, biraz fındık kırıntısı daha güzel olurdu ama tembellik ettim işte.. Bir de ben çok yanar diye korktuğumdan biraz erken çıkardım fırından oyüzden bi tanesinin üstü tam kırmızılaşamadı. Yedikten sonra anladım ki korkacak bir şey yokmu, siz yanana kadar tutun benim gibi yapmayın...



Güveçlerim altılı takımdı ancak bir tanesi kırıldı, o nedenle ben beş tanesini fırına verdim. geri kalan sütlacı Bernardodan aldığım kapli fırın kabına döktüm. Aslında niyetim onu da fırına vermekti. Ancak değişiklik olsun dedim ve onu fırına vermekten vazgeçtim. Fırına verdiğim kapların altına su koydum ki çatlamasınlar diye. Ama siz zaten bu detayları biliyorsunuz, ben en iyisi tarife geçeyim..


Malzeme Listesi

1 su bardağından biraz daha az pirinç
1 litre süt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
 1 çay kaşığı damla sakızı reçeli
Yapılışı

1 bardak pirinçe 2 su bardağı suyu tencere koyup, pirinçler iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Pirinçler haşlandıktan sonra sütü, şekeri, damla sakızını ve yarım su bardağı suda nişastayı eritip onu da tencereye döktükten sonra sütümüz kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bu aşamada isterseniz bu şekilde tüketebilirsiniz, isterseniz fırına verebilirsiniz.

Fırına vermek isteyenler sütlacı fırın kaplarına boşalttıktan sonra üstü kabuk bağlayana kadar (yaklaşık 20 dakika) soğumaya bırakıyoruz. Üstü kabuk bağladıktan sonra içine su koyduğumuz tepsinin içine fırın kabımızı oturtup üstleri kızarana kadar, fırının sadece üst kısmını açarak 200-250 derece arasında pişiriyoruz. Sonra da hamm yapıyoruz..

Sevgilerimle efendim..

Yorumlar

  1. Daha çok kızarması için sütlacın üzerine yumurta sarısı sürende var bilgine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kuşucum duymuştum ama kokarsa diye tereddüt ettim

      Sil
  2. ooo:) hem de fırında sütlaçççç...
    afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  3. Imhhh harika görünüyo :) sevgi kattığın için çok lezzetli olmuştur eminim.. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder