Havuçlu Elmalı Kek Aşkına...

Misafir ağırlarken genelde ananemden öğrendiğim browni kurtarıcım olurdu, ama bu sefer biraz değişiklik yapayım istedim, iyi ki öyle yapmışım. Eşim ba-yıl-dı! İltifat ede ede bitiremedi, ben de pek mutlu oldum tabi:) O yüzden bu keke ayrı bir post ayırmak istedim.


Eve gelirken telefondan internete girip biraz havuçlu kek tariflerine baktım. Sonra kendi anonimimi yarattım. Yüzde yüz garantili bi tarif veriyorum, dikkat:))



Malzemeler:
2 adet rendelenmiş elma
2 adet rendelenmiş havuç
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1su bardağı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya



Yumurtaları şekerle uzun süre, rengi beyaza yaklaşana kadar yüksek ayarda çırpın. Un dışındaki bütün malzemeleri ekleyin ve orta ayarda karıştırın. Arkasından unu ilave edip yavaş yavaş ama uzun süre elinizle karıştırın. Elma ve havuç rendesi taneli olduğu için unun homojen dağılmasını etkileyebilir. Güzelce karıştırdıktan sonra  kalıbınıza dökün. Ben yukarıdaki gibi dilimli silikon kalıp kullandım. Bütün malzemeyi aldı. Ben genelde bu kalıbı kullanıyorum cupcake yapmıyorsam. Kesme derdi yok ve ikram ederken derli toplu görünüyor. 150 derecede kürdan kontrolü yaparak pişirin. Afiyet olsun şimdiden:)

Yorumlar

  1. Kalıba bayıldım.. En son ne zaman kek yedim hatırlamıyorum bile ya:(

    YanıtlaSil
  2. ufak kaçamaklar yapmadan diyet olmaz ki, kendine ödül ver:)

    YanıtlaSil
  3. Tarçın ve elma varsa , ımm harikadır , elinize sağlık :)
    Fakat bişey sormak istiyorum kalıbınız silikon mu ?
    Benim kekim silikon kalıpta pişmiyor :( Hamurlu kalıyor :(

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim:)Evet canım, kalıp silikon. Başka değişik şekillerde silikon kalıplarım da var onlarda da kek yapıyorum ve hiç pişmemezlik yaşamadım. 150 derecede yapıyorum ben keki yavaş yavaş uzun uzun piştiği için sorun olmuyor. Eğer biraz daha yüksek derecede pişirdiysen üstü pişip içi hamur kalmış olabilir.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim bilginize ben hep 180 derecede pişirmeye çalışıyorum üstü ve altı pisiyor içi hafif hamurlu kalıyor. Silikon kalıpları çok seviyorum kullanışlılar gerçekten , muffin kalıplarım da sorun yaşamadım ama büyük kek kalıbım sıkıntı yaratıyor. Yazdıklarını büyük bir keyifle okuyorum canım tekrar teşekkür ederim.
    Yeniyim ama bende beklerim :)
    Sevgiyle kalın :)
    tozpembehayallerimm.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim bilginize ben hep 180 derecede pişirmeye çalışıyorum üstü ve altı pisiyor içi hafif hamurlu kalıyor. Silikon kalıpları çok seviyorum kullanışlılar gerçekten , muffin kalıplarım da sorun yaşamadım ama büyük kek kalıbım sıkıntı yaratıyor. Yazdıklarını büyük bir keyifle okuyorum canım tekrar teşekkür ederim.
    Yeniyim ama bende beklerim :)
    Sevgiyle kalın :)
    tozpembehayallerimm.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
  7. Rica ederim tugbacım, kucuk muffin kaliplarinda sorun yasamazsin cunku hamur miktari az oldugu icin cabuk piser. Dedigim gibi 150 derecede sorun yasamazsin:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder