Kerevizli Mercimek Çorbası (Koca Kandıran:)

Mercimek çorbası öyle çok fazla tarifi verilmesi gereken bir çorba değildir. Herkesin evinde pişen faydalı besleyici ve bence pratik bir çorbadır. Ancak ben haftasonu adını koca kandıran çorbası koyduğum mercimek çorbasından yaptım, hatta uydurdum diyebiliriz. Benim eşim sebze yemeyen bir insan olduğu için, onu nasıl kandırırım da biraz vitamin almasına sebep olurum diye düşünerek kırk takla atıyorum, bir sürü kurnazlıklar düşünüyorum sürekli. Yaptıkça fotoğrafını çekip sizinle paylaşıcam, belki benim durumumda olanlarınız vardır aranızda. Tavsiyelerinizi beklerim efendim. 

Gelelim benim koca kandıran çorbama. Mercimek çorbası öyle bir çorba ki dozunu iyi ayarladığınız takdirde içine ne koysanız kamufle edip güzel bir lezzete bürünmesine neden oluyor. Ben kendime portakallı kereviz yaparken bi yandan da mercimek çorbası hazırlığındaydım. Sonra aklıma hain bir fikir geldi ve biraz kereviz koysam ne olur ki canım, ölmeyiz heralde dedim, ve başladım hain planımı gerçekleştirmeye...




Herkesin kendince bir stili vardır mercimek çorbası yapımında. ben evlendikten sonra pratik bir still geliştirdim:) 1 su bardağı merciği yıkayıp düdüklünün içine atıyorsunuz. Üstüne göz kararı et suyu. (ben geçek et suyu kullandım, daha yeni et haşlamıştım elimde mevcuttu) Soyulmuş ve dörde bölünmüş kurusoğanı da ekliyorum efendim. 1 tatlı kaşığı domates salçası ve bir adet küçük boy kerevizi de 7-8 parçaya bölüp içine atıyoruz. Göz kararı tuz ve karabiber ekledikten sonra ocağın altını yakıp, düdüklünün kapağını kapatıp, alarm verdikten sonra 20dk pişiriyoruz. 

Düdüklünün havasını dikkatli bir şekilde alıp, çorbanın içine blenderı daldırıyoruz ve kendimizi akıntıya bırakıyoruz:) Bütün tanelerin parçalanmasının ardından, küçük bir sos tavasında 2 yemek kaşığını tereyağ ve bir yemek kaşığı unu güzelce kavurup, çorbamızın içine ilave ediyoruz.Kerevizin tadını almıyorsunuz hemen hemen. Eşim anlamadı mesela. Besleyici mercimek çorbası daha da besleyici oldu bu sayede. 

Ben bu çorbanın başka bir versiyonunda soğan yerine ir adet pırasa koayark yapmıştım. O da lezzetli olmuştu, aklınızda bulunsun.

Yorumlar

  1. İyi fikirmiş valla
    Afiyet bal şeker olsun

    YanıtlaSil
  2. Kerevizide,mercimeğide çok severim ama çorbada hiç denemedim.
    Çok yakıştığına eminim..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Denemelisin kesinlikle, tavsiye ediyorum.. Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder