Tatlı Yedim Tatlı Bir İnsan Oldum:)

 



Hayat ne güzel bi yer, Allah'a şükür bu gün mutlu uyandım, herşey toz pembe:) Bunda tabi bir çok faktörün etkisi var. Dün akşam Galatasaray'ın aldığı galibiyetin önemli bir etkisi var ziraa Türk spor tarihinde yine bir ilke izma attı ve şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkan ilk Türk takımı oldu. Maçın özellikle ikinci yarısında sinir olarak izledik, bir sürü kızdık Cimboma ama son dakika golüyle mutlu olduk.

Dün akşam arkadaşlarımız geldi maç izlemeye, güzel bir geceydi. Bugün ki mutluluğumun bir sebebi de bu tabiki. Uzun zamandır biraraya gelemiyorduk benim dershanem yüzünden. Ama mutluluğumun asıl sebebine gelecek olursak yaklaşık 10 gündür diyette olduğım için tatlı yemiyordum. Dük akşam misafir gelicek diye küçük bir kaçamak yapayım dedim. O ufak kaçamak lezzet bombasına dönüştü desem yeridir:) 

Pratik, hızlı, el oyalamayacak bişeyler yapayım diye düşünüyordum. Tansaşta rafları dolaşırken Dr. Oetker'in Cream Ole'siyle tanıştım. Tabi ki daha önce duymuştum ama hiç yapmamıştım. Aslında aklımdaki puding yapıp içine kek koymaktı, ancak Cream Ole'yi görünce pudingten daha pratik olacağı için denemeye karar verdim. Tadını beğendik biz, hatta misafirler bizden daha çok beğendi:)

Bir paket kakaolu Cream Ole'yi 2,5 su bardağı soğuk sütle kremşanti yapar gibi çırpıyoruz. Üzerinde 3 dakika yazıyor çırpma süresi için, ben garantilemek için 5 dakika çırptım. (Başak burcu insanı işte) Aynen puding kıvamında bir karışım oldu. Normalde puding için ocağın başında karıştıra karıştıra vakit kaybediyoruz, bi de soğumasını bekliyoruz. Bu anlamda çok mantıklı geldi bana bu olay, tadı da kremşantiyi andırır mı diye korkmuştum ama hayır, aynen puding tadında.



Karışımı ısınmaması için buzdolabına kaldırdıktan sonra, tatlıyı tabakta değil, bardaktan sunmaya karar verdim. Genelde bu şekilde tercih ediyorum ben, daha şık görünüyor.. Hazır satılan buton keklerden dikdörtgen parçalar kesip önce onları süte batırdım. Daha önce yine buna benzer kekli pudingli bir tatlı yaparken kekleri süte batırmadan tabağa koyup üstüne puding döktüğümde kekler biraz sert kalmıştı. Bu sefer süte batırarak koydum bardaklara, çok başarılı oldu. Keklerden sonra içlerine muz ekledim. Akabinde pudingi kaşıkla ilave edip en son olarak üstlerine beyaz çikolata rendeledim. Kaşıkla pudingi koymaya çalışmak zor oldu, bardağa bulaştırmamaya çalışırken oyalandım biraz. Bi daha ki sefere poşete döküp, poşetin ucunu keserek bardakların içine sıkmayı planlıyorum. Bu güzel şeyi yedikten sonra diyet miyet hak getire. Bugün biraz daha dikkat etmem gerekicek.

Bu aralar çok güzel çekiliş haberleri vari. Bir kaç tanesine dahil olmak istedim. Siz de merak edip bakmak isterseniz buyrun.


http://fotografkitapa.blogspot.com/2013/03/ilk-cekilis-ilk-heyecan.html#comment-form



http://visnetadindaa.blogspot.com/2013/03/hediye-cekilisi-h-kozmetik.html



http://www.kermitalemlerde.com/

Yorumlar

  1. Tatlılar süpermiş, şu diyet olayları bi bitse ya. DÜn bende götürdüm biraz hemen kilo almışım arkadaş nasıl bir bünyem var bi anlasam. BUgün tekrar birebir diet uygulamasına başladım. Hem aldığım kiloyu vericem hem üstüne vercem of off..Bi normal insan modu olmak istemekteyim artık.

    YanıtlaSil
  2. Ben daha yeni başladım, senin azmine hayranım sakın bırakma çok iyi devam ediyosun.. ün içinde diyet listemi yayınlıycam, karşılaştıralım birbirimizinkini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben liste yayınlamıycam henüzde, önümde bir hedefim var ona vardığımda bununla ilgili bir post yayınlıycam:) az kaldı aslında biraz dişimi sıksam olcekte:) bakarım senin listene..

      Sil
  3. tatlı farkı ama nefis görünüyor. Bloğunu izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim. www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  4. ----------Oooo---
    -----------(----)----
    ------------)---/-----
    ------------(_/------
    ----oooO----------
    ----(----)------------
    ----\---(-------------
    -----\_)-------------
    Sayfanda gezindim :) Afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  5. oo tatlı harika canım istedii :)

    YanıtlaSil
  6. Bu insanların diyetlerden çektiği nedir yahu :)
    Çok güzel görünüyor tatlı. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Tatlı çok güzel görünüyor benim de canım çekti :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder