Retro Tarzı Bir Akşam Yemeği



Evimin genelinde beyaz renk hakim, onun dışında da turkuaz ve açık tonlar kullandık. Dinlendirici ve göz yormayan bir evimiz oldu sonuçta. Ancak mutfak bu konseptin biraz dışında. Kırmızı , krem ve morun dengeli bir kombinasyonunu yakalamaya çalıştık. Mutfak masam doğal ahşap rengi, o nedenle beyaz örtüyle kullanıp yazlık ev havası yakalamayı çok seviyorum. Ancak zaman zaman annemin diktiği bu mor örtüyü kullanmayı ihmal etmiyorum. 



Yine geçen gün, baharın gelmesiyle birlikte yemek masamızda biraz renk olsun istedim ve kırmızı keçeden Amerikan servisler ve yeşil İkea peçetelerle birlikte beyaz kahvaltı takımımı birlikte kullandım. Kadeh olarak siyah dipli kadehlerimi tercih ettim, kontrast oluşturmak için. Sonuçta böyle retro bir masa çıktı ortaya.



Azar azar bişeyler hazırladım, çeşit olması açısından. Öncelikle hazır patlıcan közlemesini süzme yoğurtla karıştırıp pul biberle süsledim. Kayık tabaktaki ise Actifryda hazırladım patates ve biber kızartması. Daha önce de söylediğim gibi Actifryı herkese şiddetle tavsiye ediyorum, çok pratik.



Tereyağlı pilav ve Galeta unlu tavuk göğsü. Tavuk göğüslerini 4 saat kadar yoğurtsuyu ve zeytin yağında beklettim. Yumuşamasına yardımcı oluyor ve tatsız tavuk göğüslerine aroma veriyor. Bir de çilekli pasta maceram var ki o başlı başına bir post konusu. İlk denemem olmasından mütevellit bazı aksilikler geldi de başıma.


Kahvaltı tabaklarımı beyaz alarak çok büyük akıllılık ettiğimi kullandıkça anlıyorum. Hem günlük yemek takımımla hem de 12 kişilik yemek takımla uyumlu oldu. Bunların yanı sıra sadece günlük tabaklarımla sınırlı kalmayıp, kahvaltı takımının büyük servislerini de kullanabiliyoruz.


Peçeteliği yaklaşık 4 yıl önce Paşabahçeden almıştım. Ailemle yaşarken severek kullandık. Evlenirken de ayrılamadım yanımda getirdim:) İstanbul silüeti var üzerinde. Geçenlerde yine gördüm aynı peçetelikten. Kırmızı versiyonu da var, o da çok güzel bir kırmızı tonuydu. Aynı zamanda peçeteliğin biraz daha uzun olanından mumluk versiyonunu da yapmışlar. Çok başarılıydı.



Tabaklar Schaffer Kahvaltı Takımı (6 Kişilik)
Çatal Bıçak: Korkmaz (6 Kişilik)
Kadehler: Gürallar Artcraft (6 Kişilik)
Tuzluk - Karabiberlik: Paşabahçe
Peçetelik: Paşabahçe
Peçeteler: İkea
Amerikan Servis: Avon
Kayık Tabak: Bernardo
Mor Masa Örtüsü: El Yapımı

Yorumlar

  1. merikan servis avon mu?:) iimiş

    YanıtlaSil
  2. Yeniyıl kampanyasında inanilmaz bi fiyata almistim

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurler edacim:) öpuldun

    YanıtlaSil
  4. hımmm mükemmel bir sofra. tek kelime ile bayıldım düzenine.:)))

    YanıtlaSil
  5. Nugili, cok sevindim begenmene canim:))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel, elinize sağlııkkk!
    Yutkundum resmen, acıktım galiba :)))
    Nurten
    happiestbride.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Nurtencim, bak şimdi postu gördükçe ben de acıkmaya başladım:)

    YanıtlaSil
  8. bu amerikan servislerden ben de aldım canım avondan böyle sunumda görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım :)) harika bir sunum ellerine sağlık çok beğendimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim hayirlisiyla evlen hemen, sonra bol bol kullanicagina eminim. Kullaninca resimler bekliyoruz biz de:)

      Sil
  9. nasıl güzel bir sofra bu böyle ne güzel renkler, insanın içini açıyor harikasınız valla, nasıl da özenlisin öyleee!!!
    ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  10. Ay ay tesekkur ederim meliscim, tutuyo bazen hamaratligim:)

    YanıtlaSil
  11. masana bayıldım renk uyumu ne güzel zıt renkler bir birine ne kadar uymuş maşallah hep mutlu ve huzur dolu sofralarınız olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder