Fırında Patates - Köfte'yi Kim Sevmez Ki?



Biz dün akşam bir yedik yedik, 2'şer kilo aldık mı acaba, tartılmaya korkuyorum:) Eşime en sevdiği yemeği sorsanız köfte patates der. Ama kızartma! Ben de kızartma yapmamak için kırk takla atıyorum. Fırında yemek yapmaya pek alışık değilim. Evlenmeden önce hiç fırın yemeği yapmadım. Evlendikten sonra da çok nadirdir. O yüzden biraz tedirgin olarak pişirdim bu yemeği. Ama parmaklarımızı yedik. Bütün tepsiyi iki kişi bitirdik ayıptır söylemesi:)




Gelelim detaylar.. İlk başta köfte yaparken işimi kolaylaştıran bir detaydan bahsetmek istiyorum. Çok fazla ekmek tüketen bir çift değiliz. O nedenle bizim evde ekmeğin bayatlaması normal bir durum. Bayatlayan ekmekleri hemen rondodan geçiriyorum ki, köfte yaparken ekmek rendelemekle uğraşmadan bi kaç kaşık atıyorum hemen köftenin içine. Hatta yukarıda gördüğünüz karışımın içinde bayat simit bile var:)



Benim yaptığım köftenin içinde yaklaşık 300 gr kıyma, 1 soğan, 5 diş sarımsak, 1 yumurta, 5 kaşık kadar ekmek kırıntısı, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1,5 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber, tuz, kırmızı pul biber var. Ne kadar baharat ve sarımsak o kadar güzel köfte bence.




Kıymayı güzelce yoğurup hemen buzluğa attım biraz kendini toplaması için. Köfteler dinlenirken dikdörtgen borcamın dibini zeytinyağı ile yağladım. 2 büyük boy patatesi halka halka doğrayıp üstüne köfteleri dizdim. Önce bu şekilde 15 dakika kadar 200 derecede önceden ısıtılmış pişirdim. Burda aslında köftelerin daha iyi pişmesini sağlamaktı amacım. Çünkü benim eşim köfteyi çok iyi pişmiş seviyor.



Köfteler ve patatesler pişerken 2 adet biber ve bir büyük boy domatesi de doğradım sonradan eklemek için. Aslında soğanda koymak isterdim tepsiye ama evdeki son soğanı köfte için kullanınca, kalmadı:)



15 dakika sonra domates ve biberi de ekleyip yarım su bardağında 1 çay kaşığı kadar salçayı eritip borcamın içine döktüm ki patatesler kurumasın. Ben yanmak üzereyken son anda kurtardım yemeğimi:) Fırında 200 derecede çabuk pişiyor. Sanırım toplamda yarım saat piştiler. Ekmeksiz hüplettik hepsini. Sonrada TV'nin karşısında Survivor izleyerek gümledik:)

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık çok güzel anlatmışsınız ama fotoğraflar görünmüyor
    görüntüsünü merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacersim resimleri tekrar yükledim az önce umarım görebiliyorsundur resimleri

      Sil
  2. çok güzel.. bloğunuzu o kadar beğeniyorum ki anlatamam...içimi aydinlatiyor...

    YanıtlaSil
  3. Çok mutlu oldum:)
    Ne mutlu bana ki amacıma ulaşmışım:)

    YanıtlaSil
  4. Amanin sonra diyoruzki niye kilo aldık, amannnn bebişim afiyet bal şeker olsun:) iyi etmişsin ölümlü dünya:)

    YanıtlaSil
  5. iştah açıcı bir görüntüsü var et sevmeyen biriyim ama yiyebilirim
    tekrar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder