2013 Ramazan Ayı İlk İftar Menüm ve Milföyde Köfte Tarifi

Daha önceki yazımda belirttiğim gibi bu sene Ramazan ayına çok hızlı bir giriş yaptım ve 6 günde 3 grup misafir ağırladım. Bugün itibariyle Ramazan'ın 9. günündeyiz ve biz eşimle daha hiç iki kişi iftar açmadık. Bugün yine sevdiğimiz bir arkadaşımız davetli bize. Eşi Amerikalı ve şu anda ailesini ziyaret amacıyla yurtdışında. Bizimde arkadaşımızın iftarını yanlız açmasına gönlümüz razı olmadı o nedenle bugün de misafirimiz var. Anlıyacağımız bizim için bu ay çok hareketli ve hızlı geçiyor.




Yukarıdaki sofrada çok yakın arkadaşlarımız olan iki aileyi ağırladık. Masa örtüsü olarak English Home'un uçuk pembe dantel detayı masa örtüsünü kullandım. Peçetelerim de pek uydular çiçekli çiçekli. İkişer tane kase olmasının nedeni ise menüde, tarifini mutlaka paylaşmayı düşündüğüm, kayısı ve üzüm hoşafı, ve çorbanın olması.


Aslında masada gördüğünüz gibi yemekler mevcut değil. Neden derseniz ben iftar sofralarını bir türlü fotoğraflıyamıyorum çünkü yemekler soğumadan sıcak sıcak yensin içecekler de soğuk tüketilsin diye son anda getiriyorum masaya, böylece fotoğraf çekmeye fırsat kalmadan iftar oluyor herşey bitmiş oluyor. Ben de en azından biraz masa düzenimi ve aslında resimleri olmayan menümü paylaşıp biraz fikir vermek istedim. Ziraa kendim de gün içinde sürekli iftar sofraları ve menüleri araştırmasındayım:)




Akşamın Menüsü:
Tarhana Çorbası
Kayısılı ve üzümlü hoşaf
Taze Fasülye

Mısırlı pilav
Soya soslu, pekmezli ve kremalı tavuk göğsü
Milföylü köfte
Kaşık Salata
Yoğurt
Çiğ Köfte




Milföyde Köfte:

Resimsiz de tarif paylaşılır mı bilmiyorum ama aslında bu bir tarif değil bir fikir oyüzden paylaşılabilir diyorum ben:)

İstediğiniz içerikte bir köfte hazırlayın. İrice yuvarlaklar halinde kızartın. İyice pişsinler. Herbir milföy yaprağının ortasına bir adet köfte koyup dört köşesini yukarıda bohça şeklinde birleştirip kürdanla tutturun. Üstüne sırasıyla kaşar, domates ve biber koyup 170 derecede fırında milföyler pişene kadar bekletin. Çok dekoratif oluyorlar. Kırmızı tabanlı fanusumda böreklerimi sergiledim ben. Kişi başı iki adet yeterli oluyor.
Herkese şimdiden hayırlı iftarlar:)

Yorumlar

  1. masanız süper görünüyor kim biir o boş tabaklar dolduğunda nasıl süper ötesi bişey oluyordur
    birde peçetelerinize aşık oldum galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, peçetelerimi kullanmaya kıyamıyorum o derece güzeller:)

      Sil
  2. Birde böreğin fotoğrafını koysaymışsın tam süper olcekmiş:)

    YanıtlaSil
  3. her şey süper görünüyor,milföylü köftenin tarifini okumak bile yetti :) ben buralarda yeniyim seni de bloguma bekliyorum http://egegelini.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Sofranda keyfin ve bereketin hiç eksik olmasın...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder