Çekirdek Aile İftar Sofrası ve Kuru Üzümlü Kayısı Hoşafı


Ramazanın son 10 gününe girdik bile. Nasıl geçtiğini anlamadım gerçekten. Günlerin uzun ve sıcak olması dolayısıyla gözümde büyüttüğüm gibi de olmadı oruç tutmak. Bütün günleri tutmadım, başlarda çok fire verdim ancak şimdi ara vermeden tutmaya çalışıyorum. Daha önce de söylediğim gibi hem misafir ağırladık hem de bolca misafir olduk bu Ramazan'da, ancak ben bir türlü fotoğraf çekip yayınlayamıyorum. Bu kısır döngüm devam ediyor hala. Yemekler sıcak kalsın diye misafirler gelmeden sofraya koymuyorum. E onların yanında da fotoğraf çekemiyorum. Bu ne yaman çelişki anne!




Cumartesi günü eşimle ikimizde oruçluyduk ve hangi akla hizmetse alışveriş için dışarı çıktık. Neyseki evden çıkmadan yemekleri yapmıştım. İftara yarım saat kala eve dönünce yine alelacele hazırladığımız bir iftar sofrasıyla karşınızdayım. Aslında çok uyumlu bir menü gibi gözükmüyor:) Ama canımız pek bişey çekmedi o gün. Yemek tabaklarındaki fajitas. İlk defa denedim ama çok lezzetliymiş bundan sonra daha sık denemeye karar verdim. Diğer yemeğimiz de nohuttu. Ne alaka dimi:) Süzme yoğurtlu köz patlıcan salatası ve çoban salatamız da vardı. Salata ve peynire saldırdım ben, eşim de karpuza. Nohuta dokunmadık nerdeyse:) Fotoğrafı bile ezan okunduktan hemen sonra çektim, anca yetişebildik iftara. Masanın düzensiz alışı bundandır.


Mor kadehlerimi yeni aldım büyük bir aşk yaşıyoruz kendileriyle. Adres Tepe Home. Tatlı yemek için iftarı beklemek isimli çalışmamdan..



 Bu cici kahve fincanları arkadaşlarımızın ev hediyesi. Adres Bernardo.


Sarı cornflesk kaselerini de Tepe Home alışverişimizden almıştık. Fiyatına göre kalitesini çok beğendim ve boyut olarak da çok kullanışlılar. Renginin sarı olması nedeniyle baş tacımız oldu. Ben yine kayısı ve kuru üzüm hoşafı yaptım. Bitmiş halinin fotoğrafını çekmedim ama yine de yapmak isteyenlere fikir olması için ölçülerimi vereyim.

Kuru Üzümlü Kayısı Hoşafı Tarifi:

1 çay bardağı kuru üzümü ve iki avuçtan biraz daha fazla kuru kayısı ( 4'e bölünmüş şekilde) bir kaseye koyuyoruz. Bütün malzemeler benim sarı kaselerime sığdı. Üzerlerine kaynamış su döküp 45 dakika kadar bekletiyoruz. Sonrasında derin bir tencereye alıp 1 subardağı toz şeker, 1 limonun suyu ve yaklaşık 10 bardak su ilave ederek kayısılar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp soğuk servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Yorumlar

  1. O kahve fincanlarından ben de ablama almıştım, çok şifirnler. Normalde pek aramam ama cnaım kayısı hoşafı çekti. Ramazandan beri dolu dolu bir iftar yapamadım artık yemenin dibne vursammı vurmasammı kafasındayım...:) öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öperim cankuş. Yemenin dibine vurulmaz mı çoccum iftarda, kop gitsin:)

      Sil
  2. sofranız çok tatlı olmuş :) kadehlerde ayrı güzelmiş güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  3. O kadehlere bende bayıldım, bir sürü şey aldım şu çeyizime, bardak adına tek birşey alamadım kal geliyor sanıyorum bir süre sonra insana :) güle güle kullanın..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder