Cevizli, Fındıklı, Bademli, Kayısılı, Üzümlü Muffin (Ya da Kek)

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Bana asırlar gibi gelen ama aslında bir kaç hafta süren ayrılığımızın sebebi artık herkesin malumu olan KPSS A Grubuna 28 yaşından sonra çalışmaya başlamam ve 6-7 Temmuzda sınava girip bu macerayı sonlandırmam oldu. Gerçi süreç yeni başlıyor, puanlar açıklandıktan sonra Kurumların kendi açtıkları sınavlara başvurup onlara çalışmam gerekicek.



Sınavdan iki gün sonra ise Ramazan ayına girdik. Tatil planlarımız da Ramazan sonrası için yapılmış durumda. Bugün itibariyle Ramazanın 7. günündeyiz ve ben 3 grup misafir ağırlayarak hızlı bir giriş yapmış oldum bu mübarek aya. Aslında o kadar sıkılmıştık ki ders çalışma sürecinden bu kalabalık haller pek hoşuma gitti. Bugün de kayınvalideme davetliyiz.


Geçen gün pişirip buzluğa kaldırdığım ve ani bir misafir durumunda çaresizliğime bir nebze olsun ilaç olucak bu harika keki sizinle paylaşmam gerek, çünkü pek lezzetli oldu. Lafı uzatmadan tarife geçiyorum.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 subardağı toz şeker
1 subardağından biraz daha fazla kuru kayısı (göz kararı size kalmış)
1 çay bardağı kuru üzüm
Ceviz, fındık ve badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un


Hazırlanışı:

Kayısıları dörde bölüp üzümlerle birlikte yumuşayana kadar az suda haşlıyoruz. Onlar haşlanırken yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpıp içine yağ süt ve vanilyayı ekleyip tekrar çırptıktan sonra ununu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Normalde muffinler biraz daha akışkan hamurlu olur. Bu kek daha tok bir kek oluyor o yüzden daha sert bir hamuru olucak. En son haşlanmış olan kayısı ve üzümü de ekledikten sonra ister muffin kaplarına ister normal kek kalıbına kekimizi alıyoruz. İrice kıydığımız ceviz badem ve fındıklarımızı üzerine serpip muffin kabında ise 170 derecede normal kek kalıbında ise 10dakika 150 derece sonrasında 170 derecede kürdan kontrolü yaparak kekimizi pişiriyoruz. Afiyer olsun:)

Sonuç :)


Yorumlar

  1. Harika fotoğraflamışsın :)Canım çekti :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar akıcı ve eğlenceli yazıyorsun, bloğuna bayıldım. keyifle takip edicem :)

    gizemindunyasii.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder