Dan Brown Kayıp Sembol

Beni az çok takip edenler hatırlayacaktır, yabancı dil sınavı YDS'ye hazırlanırken Dan Brown'un Kayıp Sembol kitabını İngilizce olarak okudum, hatırlamak isterseniz burdan buyrun. Sınava bu şekilde çalışmak hem hızımı hem de puanımı arttırdı, tavsiyemdir.  Bugün ki asıl meselem kitabın konusu. Davinci Şifresi'ni 2 kere okuyup 3 kere filmini izledim, Melekler ve Şeytanları ise bir kere okuyup 2 kere fimini izledim. Deli miyim manyak mıyım neyim. Demek ki çok beğenmişim. Bir de fazla ses getirmeyen İhanet Noktası isimli kitabı var, onu da okuyup "fena diil ama süper de diil" diye düşünmüştüm. Ancaaaakkk, bu Kayıp Sembol nedir arkadaş, ne ayaktır bu kitap? Son sayfalarda artık iyice elimde süründü kitap, hep aynı bina aynı konu bir sürü gereksiz ve çoook detay semboller öf pöff yani. Ki ben Davinci Şifresinde de Melekler ve Şeytanlarda da detaylarları ve sembolleri sevmiştim çünkü bahsettiği objenin ne anlama geldiğini genelde bir yada iki sembolle anlatıyordu, ancak bu kitapta bir işareti 157561151 milyon farklı anlamından falan bahsetmiş. Höh yani. Bi kop git arkadaşım. Açıkçası bana kitabı kendisi yazmamış, asistan ekibine (ki böyle bir ekibi var) getirin bana Mayaların Mısırlıların Yunanlıların kullandığı sembolleri karıştırıp kitap yapın, ben de üstüne bi kurgu yazayım olur biter demiş gibi geldi. Yazarın fazla bir emek harcadığını düşünmüyorum. Ne yapsam tutuyor kafasında yazılmış gereksiz bir kitap.



Bir diğer sinir bozucu kitabı ise Cehennem. Vallahi sinirlenmiyim diyorum ama tutamıyorum kendimi. Salon kadını çizgimden kaydım şurda iki dakikada. Fazla da konusuyla ilgili ip ucu vermek istemediğim için detaya inmeden bahsedeyim. Netice yazarın son kitabı ve hala çok satılanlar listesinde. Almayın bence hiç gerek yok. Ama tabi ben Floransadaki yerde biten çimlerin, havadaki bulutun, binalardaki bütün tuğlaların tarihini falan bi 300 sayfa kadar okumak istiyorum diyorsanız hay hay zevk sizin. Bildiğiniz gibi kitabın sonu İstanbulda geçiyor. Adamın gerçekten İstanbul'a geldiğinden bile şüpheliyim çünkü o kadar basit ve politik cümlelerdi ki, hiç bir detay yok. Hatta Burka giyen kadınlardan bahsetmiş ki, Burka Afganistanda Pakistanda falan giyiliyor bizde hiç yok, o derece diyeyim. Saçma sapan bi kitaptı, sakın almayın. Yine ne yazsam tutuyo kafasında yazılmış hatta yazdırılmış bir kitap. Yazarın kurgu anlamında kafa yorguğu belkide sadece 100 sayfa vardır. geri kalan 400'e yakın sayfa sadece tarih bilgisi, asistan işi yani. 



Gözümden düştün Dan Brown, daha da zor toplarsın!

Yorumlar

  1. Ben de okusammı diyordum okumayayım bari yavrucum:) Ama önceki kitapları iyiydi be yaw. Adamı harcamayalım hemen.

    YanıtlaSil
  2. :)) ya adam ünlü oldu sonrada koyverdi gitti demekki:DDD bende senin beğendiğin iki kitabını beğenmiştim ama sonra başka kitabını okuma gereği duymadım. Hep birbirine benzeyen şeyleri sevmiyorum.:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder