Actifry'da Tavuk Kanat Tarifi ve Aşk Masası:)


Ben aslında tavuk kanatdan pek haz etmezdim. Küçükken pikniklerde babam hep mangal yakar ve hep de tavuk kanat yapardı. İlk başlarda seviyordum ama bi süre sonra öyle bir bıkmışım ki en az 15 sene falan ağzıma sürmedim diyebilirim, taaa ki Actifry'da deneyene kadar. Pek çıtır pek güzel oluyor şiddetle tavsiye ediyorum. Gelelim special tarifime:)


Ben iki farklı şekilde yapıyorum tavuk kanadı. Bazen 15 dakika kadar haşlayıp suyuyla pilav yapıyorum. Ya da direk birazdan sayacağım malzemelerle marine edip actifryda pişiriyorum karar sizin. Ben bu sefer 15 dakika kadar haşlayıp suyuyla çok güzel bir tereyağlı pilav yaptım.


Haşlanmış tavukları bir kaba alıp üzerine bir marine için:
- bir tatlı kaşığı hardal
- bir tatlı kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- kimyon
- karabiber
- kırmızı toz biber
- pul biber
- kekik
- 1 tatlı kaşığı salça
Tüm bunlarla tavukları harmanlıyoruz ve iyice özdeşleşince en az 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Tavukları haşlamadan kullanıcaksınız marine süresi 30 dakika olursa daha güzel olucaktır. Pekmez çok hafif bir tatlılık verirken yoğurt çıtırlık veriyor.



Tavuklar marine olduktan sonra, haşlanmış tavuklar için 15 dakika, haşlanmamış çiğ tavuklar için 25 dakika yeterli olucaktır. Tavuklar kendi kendine kokusuz, zahmetsiz ve siz başında beklemeden pişerken siz de o arada masanızı hazırlayabilirsiniz.


Kalp peçete katlama tekniğini Gelinyolu bloğunun instagram adresinden öğrendim bundan sonra sık sık uygularım artık:)


Bernardodan aldığım kırmızı Lale formlu tabağımı sonunda istediğim şekilde kullanmak için fırsatım oldu. Aslında alırken içine yoğurtlu meze koymayı düşünerek aldım, onun dışında mutfakta dekoratif olarak da kullanıyorum.


Bu da masamızın son hali. Tavuk sulu ve tereyağlı pilavın neredeyse tamamını aldı nerdeyse tabak. Hacim olarak gayet yeterli ve kullanışlı. Üstüne de tavuk kanatları dizdim. Yoğurdu bu sefer bardakta servis etmeyi tercih ettim. Bu şekilde bir eşyayı kullanım amacının dışında değerlendirdiğimde yeni bir eşya almışım gibi hissediyorum, gerçekten fark yaratıyor. Özenli masalar, akşam yemeklerinde buluşan çiftler için çok önemli bence, olabildiğince buna dikkat etmeye çalışıyorum. Üstelik fazla da vaktimi almıyor. Bu şekilde hazırlanmayı vakit kaybı olarak düşünenler olabilir, ama dediğim gibi tavuk pişene kadar tabağı çoktan kurmuştum bile. Sözü fazla uzatmıyorum. Aşk güzel bişey:)

Yorumlar

  1. Ne kadar benzer yönlerimiz var kanat yemeye uyuz olurum ve babam mangalda pişirmediği sürece eve almak aklıma bile gelmez ama tarifin iştah kabartıyor bende deneyeceğim :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisin Gözdecim gercekten cok lezzetli oluyor, iyi kizarinca ustundeki derisi de yok oluyor hatta:)

      Sil
  2. Bir de dün akşam senin karnıyarık tarifini denedim canım patlıcanları halka halka kızartarak olan, böylece koçacağımın gönlünü yaptım gerçekten çok pratik tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. ben çıtır soslu acılı her türlü kanat hastasıyım:)))) hardallı bir tarif de istiyordum aslında ne zamandır. İyi ki paylaştın cnm deniycem mutlaka ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Meliscim:) egwr hardali daha yogun olsun iatiyorsan miktari arttir bence:)

      Sil
  4. Masaya bayıldım ben ^^ Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. Ouu bir actifry sever olarak kısa zamanda denemeliyim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu tarifii denemeliyimm masa süperr :)

    YanıtlaSil
  7. Kanat yemeğe bayılırım ve nedense hep mangalda yaparız actifry hiç aklıma gelmemişti..Tembel bir günümde mutlaka deniyorum ve şimdide şu peçete katlamayı öğrenmek için verdiğin adrese gidiyorum. :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisin çok pratik ve zahmetsiz hem de kokusuz. Peçete olayı hastalık oldu katlamazsam eksik sanki:)

      Sil

Yorum Gönder