Dostlarla Balık Sofrası ve Peçete Katlama Tekniği




Bir süredir telefonum tamirde ve ben istediğim yoğunlukta fotoğraf çekemiyorum, fotoğrafsız bir yazı da hazırlamak istemediğimden eskisi kadar yazı yazamaz oldum. Ben de çok detaylı olmasalar da instagram hesabımda bulunan ve eşimin telefonuyla çekilmiş fotoğrafları kullanmaya karar verdim.

Yaklaşık 10 gün önce hafta içi iki aileyi ağırladık evimizde. Ben misafir çağırmaya bir gün önce karar verdiğimden ve evde yemek olmadığından en kolay menü olarak balık menüsünde karar kıldım. Bir gece önce masamı genel hatlarıyla hazırladım ancak ozaman sadece bir aile gelecekti o nedenle dört adet servis görüyorsunuz. Ertesini günün sabahında bir aile daha eklenince servis sayısı altıya yükseldi. 

Güzel bir tesadüf olarak, evimize gelicek bir arkadaşımız yeni ızgara aldığını balıkları gelince kendisi o ızgarayla yapmak istediğini söyledi, böylece bana da masaya meze yerleştirmek kaldı. Kolay misafir bu olsa gerek:)

Detaylara girecek olursak; masanın ortasındaki kayık formlu tabağı daha önceki yazılarımda görmüşsünüzdür. Bernardodan almıştım. Marul salatası sanırım masada tamamı bana ait olan tek şeydi:)

Fotoğrafın sağ alt köşesinde yarısı görünen eski kaşarları ahşap doğrama tahtasında servis ettim, eve gelirken Tansaş'a uğrayıp Fava ve İçli Köfte aldım, favayı cevizle birlikte servis ettim. Konserve kırmızı biberleri sarımsak zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp servis ettim. Sarımsaksız bir menü düşünemiyorum:)

Balık formlu tabaklarımı daha önceden Markafonideki bir dükkandan almıştım, ilk kez o akşam kullanmak nasip oldu. Tabaklardan biri boş gördüğünüz gibi. O boş tabak için, fotoğrafın çekildiği anda actifryda patates pişmekteydi. Diğerleri ise biraz çerez, turşu ve salatada kullanmak için haşlanmış mısır. Aslında bu kadar hazır yiyecekle misafir ağırlamak adetim değildir ancak hem çok yakın arkadaşlarımız olması hem de plansız olması bu şekilde gelişmesine neden oldu.


Gelelim peçete katlama tekniğimize. Gelinyolu'nu takip etmiyorsanız tavsiye ederim, çok yaratıcı ve hamarat bir blog sahibesi. Balık menüsü için kayık şeklinde peçete katlama fikrini onda görmüştüm, ben de ilk defa uygulamadım ve çok güzel tepkiler aldım. Küçükken bildiğimiz, kağıtla yada gazeteyle katladığımız şekilde peçeteyi katlıyoruz. Peçete kağıda göre biraz daha yumuşak olduğu için kenarlarını elimizle iyice bastırıyoruz ve alttan biraz açarak tabağa oturtuyoruz. Çok eğlenceli ve basit. Kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Özledim buraları:) Sevgiler...

Yorumlar

  1. Canımkuuu masan yine ve yine çok güzel olmuş bence:) Tam balık masası olmuş, bayıldım. Ben bir tek şu bardakların sunumda obu şekilde kullanılmasına alışamadım. Fincanda mısır sunmak bana biraz garip geliyor, sonuçta o bir fincan:)) öperim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Gülçinim evet o bir fincan ama bir süre sonra insan aynı üsürnleri kullanmaktan sıkılmaya başlıyor ve yaratıcı çözümler üretiyor. Fincanları artık çay yerine bu şekilde kullanır oldum diyebilirim, o kadar pratik ki:)

      Sil
  2. çok güzel bir sofra olmuş tam balık sofrası konseptesine uymuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, birazcık kafa yordum tabi:)

      Sil

Yorum Gönder