Ne Okudum: Yağmur Sonrası - Sarah Jio / Arkadya Yayınları


Bir önceki kitap yorumumda Arkadya Yayınlarının beş kitabını birden aldığımdan, yayınevinin kitaplarının kapak tasarımlarının ve sayfa kalitesinin güzelliğinden bahsetmiştim. İlk okuduğum kitap Gökkuşağını Yakalamak isimli kitaptı. Yazımı okumak için tıklayabilirsiniz. Gelelim bu güzel kitabı yorumlamaya.

Bir önce okudum kitabı çok sevmediğimden bekletimi daha da düşürerk okudum bu kitabı. İlk sayfalarında yine biraz klişe cümleler vardı ki, şu anda aynı yazarın bir diğer kitabı olan Mart Menekşelerini de okuyorum ve o kitabında girişi biraz klişe. Şuna karar verdim ki bu yazarın giriş cümleleri üzerinde daha fazla çalışması lazım ziraa ilk bi kaç sayfada kitabı bıraksam mı diye düşünmeme neden oldu. Ancak sonrasında yazar kitabın hakkını vermeye başladı ve elimden bırakamadan kitabı okumaya başladım. Hatta şöyle ki, cuma günü evimizde misafir vardı, gece 1:30 gibi gittiler ve ben o saatten sonra kitabıma tekrar kavuştuğuma şükrederek sabah 4:30'a kadar kitabı bitirmek için okumaya devam ettim. Giriş kısmındaki tökezlemenin zerresi sonuç kısmında yoktu diyebilirim. Hikayeyi çok beğendim, kurguyu çok beğendim gayet akıcı bir şekilde yazılmış ve yine dediğim gibi kafanızı boşaltmak istediğinizde fazla yorulmadan okuyabileceğiniz çok güzel bir kitap. Ben çeviri kitaplarda Türk yazarların dilinden aldığım Edebiyat lezzetini pek alamıyorum. Bu kitap içinde aynı şey geçerli.

Konusundan  değinmek gerekirse, zengin bir ailenin kızı olan baş karakterimizin hemşirelik okulundan mezun olduktan sonra, evlilik arifesindeyken orduya katılıp Bora Bora adasında askeri hemşire olarak dokuz ay görev alması, orada hayatının aşkıyla karşılaşması. Ancak sonrasında gelişen olaylar neticesinde en büyük düş kırıklığını, yanlızlık hissini yaşaması konu edilmiş. Ancak bu kadarla sınırlı değil. Zengin bir kurgusu var. Yazar kurgu üstüne gerçekten kafa yormuş.

Tavsiyemdir.

Yorumlar

  1. Şu aralar neden kitap okuyamıyorum ben de bilmiyorum ama olmuyor olamıyor:(

    YanıtlaSil
  2. harika bir kitap herkesin okumasını tavsiye ederim okurkn cok etkileneceksiniz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder