Alman Peçetesiyle Nostaljik Kahvaltı


Çocukken peçete koleksiyonu diye bişey vardı. Ne işe yarar ne fayda sağlar bilmiyorum ama kızlar arasında bayağı prestijli bir koleksiyondu. Tabi o zamanlar değişik desenlerde ve renkli peçeteler bu kadar yaygın olmadığı için, kolesiyonu geniş olanın bi havası olurdu aramızda. Hatta değiş tokuşlar yapılırdı. Bir de Alman Peçetesi diye ulaşılmaz bir idol vardı ki, bulanlar parayla satardı birbirine, o derece bir delilikti. Geçen hafta Kurt Seyt ve Shurayı izlemek için Buket gelmişti bize hatırlarsınız, hani şu portakallı keki yapan arkadaşım. Yakın zamanda Almanya'ya gdip gelmişti ve gelirken bana iki farklı çeşitte Alman peçetesi getirmiş. İnanılmaz bir nostalji yaşadım ve çok mutlu oldum. Hemen birine parayla satmak istedim :P



Geçtiğimiz haftasonu hazırladığım kahvaltı masasında hemen yeşil olanı kullandım bittabi. Türkiye'de satılan peçeteler de artık gayet kaliteli ve çeşitli desenlerde olduğu için, çocukluğumda ulaşılması zor olan ve her peçete koleksiyonerinin hayali olan Alman Peçetesi müthiş değişik gelmedi tabi ki, ancak yine de dokusunun daha kalın ve renginin daha parlak ve canlı olduğunu söylememe gerek yok sanırım, ziraa fotoğraflardan anlaşılıyor. Uzun zamandır gömlek şeklinde peçete katlamadığımı fark edip, bu şerefi Alman Peçetesine bahşetmeye karar verdim:) Ben yaptım diye demiyorum ama çok güzel oldu, hani keşke böyle bi gömleğim olsa falan dedim, o derece:)


Hangi peçeteyi kullansam, nasıl katlasam, hangi örtüyü kullansam derken zaman geçti karnım acıktı. Masa hazırlamak iyi güzel de bazen benim gibi ne yapıcağınız konusuda kararsız kalırsanız aç kalabilirsiniz:) Allahtan eşim koşmaya gitmişti de evde yoktu! Ben de biraz açlığımı bastırmak için ceviz, kayısı ve incir hazırladım. Daha önce bahsetmiştim English Home'un 3 katlı ferforje standından, çok kullanışlı ve görseli güçlü, tekrar tavsiye ederim.


Peçeteleri katlayıp masayı hazırladıktan sonra kahvaltıyı hazırlamaya giriştim. Peçeteyle oyalanıp vakit geçirince tabi karnım çok acıktı o yüzden kahvaltıyı biraz abartmış olabilirim. Şöyle ki; aynı masada hem pastırma hem de sucuklu yumurta olması pek mantık diil:)


Bir başka nostaljiyi de çiçek ekmekle yaşadım. Ne severdim ben çiçek ekmekle ekmekarası bişeyler hazırlamayı. Uzun zaman olmuş kendisiyle karşılaşmayalı, ancak bunun nedeni ekmeği apartman görevlisinin alması ve bizim fırına nadir gidiyor olmamız. Denk gelince affetmedim aldım tabi hemen. Ne nostalji yaşamışım arkadaş haftasonu haftasonu:)


Bir haftadır çalışma masamı oturma odasına taşımak zor gelince yemekleri televizyonun karşısında yer olduk, tamam çok keyifli ama sanki daha mı fazla yiyor insan farkında olmadan? ( Kesinlikle evet)


Bir kahvaltı yazısının daha sonuna gelirken sürekli kahvaltıdan bahsettiğimi fark ettim. E napayım öğünlerin kralı benim için ! :) Sevgiler efendim..

Yorumlar

  1. Ben de toplardım çocukken peçete:) ve hala topluyorum. Ama bu defa dekupaj merakım yüzünden:) Nerde güzel desenli peçete bulsam dayanamıyorum alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bi kaç yıldır bende de aynı merak başladı yeniden, tarih tekerrürden ibaret derler ya hani :)

      Sil
  2. Şahane bir sofra hele o peçete hele o

    YanıtlaSil
  3. bende bile vardı koleksiyon ve bildiğin sağlamdı, çok yakın zamanda babam ; bu peçeteler lazım mı napalım dedi, kullanabilirsiniz dedim😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biliyordum işte kızlar arasında çok yaygında bu peçete olayı, bildiğin 90'lar modası:)

      Sil
  4. Merve mantıklımı değilmi kişiden kişiye değişir ama senin bu kahvaltıların beni mahvediyor gördüğüm zaman hangi saatte olursam olayım canım istiyor öyle obur biri değilim ama kahvaltıya dayanamıyorum. Gömlek şeklindeki peçete şeklini ilk sende görmüştüm bu renklede güzel olmuş sofraya çok yakışmış, güzel bir haftasonu geçirmen dileğiyle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder