Konuk Yazar: Seda'dan Kolay Bir Cakepops Tarifi

 

Benim minnak ve kendi halindeki bloğum bugün konuk bir yazarı ağırlıyor. Bir önceki yazımda parti organizasyonu hayallerim olduğunu ancak henüz kulak memesi kıvamına gelmeyen bu hayalimin gerçekleşmesi için biraz zamana ihtiyacım olduğunu yazmıştım. İşte bu hayalleri birlikte kurduğum, henüz kurulmamış şirketimin ortağı Seda'yı sizlerle tanıştırmanın zamanı gelmişti. Hayal kurmak ve hayata geçirecek kadar çok detaylara boğulmak konusunda üstüme yok ama gel gelelim serdeki tembellik, icraatçı bir kişilik olmamı hep engellemiştir. İşte Seda tam da bu noktada devreye giren benim itici gücüm, kurulmamış şirketimizin icraatçı yüzü:) Onun sayesinde ben de cesaretlenmeye ve girişimimizi ciddiye almaya başladım. Marka adımızı belirledik, logomuzu tam olarak detaylandırmasak da genel hatlarıyla kararlaştırdık ve çıkış noktamız için hedefler koyduk. Birkaç hafta sonra ufak ufak girişimlerimiz başlıycak. Ucu nereye gider bilinmez ama masabaşı çalışan bu iki devlet memurunu renkli günlerin beklediği kesin:)

Seda'nın bu haftasonu evde eşi ve kendisi için hazırlamayı düşündüğü cakepopları duyunca ben de yapım aşamasını fotoğraflamasını ve tarifini yazmasını rica ettim. Böylece hem bloğumda bugünlerde oldukça popüler olan cakepopların tarifinin  kayıt altına alınmasını hem de bundan sonra adını sıkça duyucağınız Seda'yı sizlerle tanıştırmak istedim. O da beni kırmadı sağolsun. Lafı fazla uzatmadan az malzemeli ama çok lezzetli Cakepops tarifiyle sizi başbaşa bırakıyorum..


2 Adet Hazır Baton Kek
1 Paket Kakaolu Puding
2 Paket Kare Çikolata
750 ml Süt
 


Öncelikle iki adet baton keki doğrayıcıdan geçiriyoruz. Daha sonra tarife göre 750 ml sütle pişirilmiş kakaolu pudingi toz haline gelen kekin içine ekliyoruz. Karışımdan ufak toplar yapıyoruz ve buzdolabında biraz soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada çikolataları benmari usulu ile eritiyoruz ve biraz ılınmalarını bekliyoruz.



Çikolatalar ılık kıvama geldikten sonra cake pops çubuklarını (çöp şiş çubukları da olur) buzdolabından çıkardığımız keklerin ortasına batırıyoruz ve erimiş çikolatanın içine daldırıyoruz. İsteğe göre renkli şekerlerle ya da zevkinize göre hindistan cevizi, fındık kırığı, antep fıstığı tozuyla süslüyoruz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. Merve iyi ki ziyaretime gelmişsin de senin blogunla karşılaşmışım çok beğendim her şeyi ,izleyicilerindenim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de masa başı çalışan devlet memurluğundan kurtulmak istiyorum. Hep bir organizasyon şirketi kurmayı hayal etmişimdir. Okuyunca kendimi gördüm. Sizin ürettiklerinizi görünce belki benim de girişimcilik hevesim daha da artar. Merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım böyle bişeye vesile olurum, ama tabi ki önce benim bu yola çıkmam lazım:) Biraz cesaretle aslında üstesinden gelinmiycek bişey yok, biz hep kendimizi engelliyoruz.

      Sil
  3. bu tarif hem çok kolay hem de lezzetli gibi:))mutlaka deneyeceğim.Seda hn. ve size sevgilerimi yolluyorum:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder