Kurt Seyt ve Shura Gecesi ve 1. Bölüm Yorumu



1. Geleneksel Kurt Seyt ve Shura gecesini dün akşam vatana millete hayırlı olsun nidalarıyla açmış bulunuyoruz. Şu birinci geleneksel tamlamasını kullanmasam gözün açık giderdi, kullandım kurtuldum ohhh:) Acayip saçma geliyo bana  "birinci geleneksel" durumu, bari müstakbel geleneksel ya da geleneksel olmasını yönünde arzu duyduğumuz falan diyin, bişey diyin ama bunu demeyin ya. Neyse çarşamba sabahı sendromum söyletiyo bana bunları hep, ne zaman sabahları yazı yazsam bişeylere takılıyorum obsesif gibi.


Dün gece Buketcim bizdeydi ve  her Türk genç kızı gibi saat 20:00'de Star Tv'ye kitlenip Kurt Seyt ve Shura'yı izledik. Bu haftalar önceden planlanmış bir gala gecesi operasyonuydu. Ama öyle böyle izlemedik yani bayağı bildiğin ön hazırlık yaptık, maça hazırlanır gibi hazırlanıp konsantre olduk. Eşlerimizi gönderdik, ben tavuklu ve patatesli milföy böreği ile köfte topları yaptım. Buket de nefis bir portakallı kek yapıp getirdi. Bildiğin eski yılbaşı modunda hazırlanıp dizi izledik. 



Buket de ben de dizinin esin kaynağı olan Nermin Bezmin'in kitabını önceden okumuşuz. Ama tabi ben daha sayko olduğum için dizinin çekileceğini öğrenince hemen aldım okudum ezberledim. Bi de izlerken bi ara kitabı da getirdim yanımıza karakterlere tekrar bakmak için. Normal değilim biliyorum, ama bişeyi böyle hevesle izlemekten acayip keyif alıyorum. Diziyi çok beğendin mi deseniz hayır derim, ama tabi ki bitene kadar izliycem o bir gerçek.




Ben de dün eşime yemek hazırladım ama onunla birlikte yemedim, Buketi bekledim ki çayla birlikte gün yapan teyzeler gibi kek börek yiyelim bol bol. O yüzden bayağı acıkmıştım. Bir de Buket daha önce söylemişti zaten bana, gelirken portakallı kek getiricem diye. O günden beri kek aşerdim resmen. Hatta dün akşam Buket gelmeden önce tekrar aradım keki yaptın mı diye:) Ay ne ayıp bişey eve gelen misafire bişey yaptın mı demek, ama napiim çok canım istedi. Eğer yapmamış olsaydı hemen kek çırpıcaktım o noktadaydım yani.


Neyse ki Buket ve keki geldi de vuslata erdim:) Zaten sonra hemen dizi başladı. Normalde pek çay içmeyen ben kaç bardak içtim, ne kadar yemek yedim bilemiyorum ziraa ekrana bi odaklandık, sonra kör kazlar gibi bi yandan bişeyler yiyip bi yandan diziyi izlediğimiz için miktar algımız kayboldu:)


Öncelikle söylemeliyim ki diziye ölüp bitmedim ama çekimlerine bayıldım. Sinema çekimi kalitesindeydi ve reklamsız verildiği için film izler gibi izledik. Hatta arada durdurup geri sarıp tekrar izledik. Kitaptan değiştirdikleri bazı noktaları vardı. Sanırım onları da dizide renk olsun, biraz entrika ve merak olsun diye yaptılar. İlk bölüm olduğu için  biraz kopukluklar olmuştu, takip etmek zorlaştı bazı noktalarda benim için. Mesela ailesinin yanına Aluştaya, Kurt Seyt ve arkadaşları bu kadar erken gitmiyordu ve gittiklerinde bu kadar çabuk dönmüyorlardı. O bölümleri kısa tutmuşlar, hızlı geçmişler o nedenle biraz şaşkınlık yaşadım.


Kıvanç Tatlıtuğ tabi ki çok yakışıklıydı, ancak Farah Zeynep Abdullah normalde çok daha güzel bir kızken, daha sönük göründü gözüme. Bunun Shura'nın 16 yaşında olmasından ve yaşını küçük göstermek istemelerinden kaynaklandığını düşünüyorum. İlerleyen günlerde daha olgun ve güzel görebiliriz Shura'yı. Shura'nın ürkekliğini ve acemiliğini çok güzel yansıtmış Farah Zeynep, Kurt Seyt onun ilk aşkı ve ilk kez biriyle flört edicek. Çok çekingen ama aşkı için bir o kadar cesur ve fedakar bir Shura izliycez. Kurt Seyt aynı kitapta gözümde canlandığı gibi sert bakışlı ve çapkındı, ancak arada Kuzey'in tavırlarını da görmedim desem yalan olur. Zaman ilerledikçe karakter oturdukça bu tavırların azalıcağını düşünüyorum.


Kurt Seyt'in arkadaşı Celil'in sevgilisi olan balerin kız kitabın yarısına kadar önemli rolü olan sürekli karşılaştığımız bir karakterdi. Dün akşam o rolü canlandıran kızı pek beğenmedim. Hem kız güzel değildi hem de oyunculuk anlamında yan rolün de yan rolü gibi yetersizdi. Daha başarılı biri olmalıydı kesinlikle. Shura'nın ablası fena değildi, oyunculuk olarak yakışmış bence. Kızıl saçlı fettan kadından tüm Türk halkı gibi biz de nefret ettik. Haftaya daha iyi bir bölüm görmeyi umuyorum. Haftaya bir başka Kurt Seyt ve Shura gecesinde (2. Geleneksel :P) buluşmak üzere..

Yorumlar

  1. Bende dizinin cekimlerini cok begendim ama dedigin gibi Farah Zeynep sanki daha guzel bir kizdi nye boyle dye sordum yani ama o kizil sacli kiz ve pedro yada her nasil yaziliyosa o cok iticiydi diziyi basitlestirmisler gibi geldi daha iyi oyuncular secilebilirdii diyorum ve umarim daha guzel olur ilerleyen bolumler buarada menu harika :) keki bnm bile canim cekti suan neyse ne uzun yazdim yahuu 2.geleneksel bolumumuzde bulusmak uzere diyorum canim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan rollerde biraz özenilmemiş gibi ama bakalım ilerleyen bölümlerde açılırlar belki, ümit vaadediyo bence dizi, zaten Kıvanç yeter diyorum:) Bu arada güzel yorumların için teşekkür ederim Vildancım öpüyorum:)

      Sil
  2. Diyet felan yalan tabi o kısmı hızlıca geçiyorum:)

    Ya ben kitabı okumadım; ama kur seyit bence cuk olmuş. Şurada çekim ışığından pırıl pırıl gözüküyor ama bazı anlar acaba mı dedim ben de.

    Ben aşık olmalarını bir zemine oturtamadım çabucak oldu sanki herşey. Ablası ise tam olmuş. Bana boleyn kızlarını hatırlattılar.

    İzleyip görüceğiz...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyete ara verdim iki buçuk kilo verince şımardım heralde:) ama çok bozmamaya çalışıyorum kendimi yavaş ve emin adımlarla:)

      Sil
  3. ellerine sağlık o nasıl güzel vır sofra canım benım bayıldım dızıyıde heyeanla bende ızledım *-* takıbe alıyorum banada beklerım sevfıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bircancım, instagramda da takip ediyordum zaten. Hemen ziyarete geliyorum ben de:)

      Sil
  4. Oh ne güzel kalabalık kalabalık izlemişsiniz diziyi :) Ben de izledim tabii ki dün akşam :) Diziye çok bayılmadım ama daha ilk bölüm olmasına yoruyorum bunu,izlemeye devam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ilk elin günahı olmaz derler bakalım diğer bölümlerde olay kurgusu nasıl gelişice

      Sil
  5. Bizde misafir vardı, televizyonda dizi açıktı ama şöyle yan gözle bir izledim. Ben de Farah Zeynep Abdullahı biraz sönük gördüm. Bence önceki dizide sürdüğü eyelinerı sürmedi diye. Yaşı büyüsün ilerleyen bölümlerde daha koyu makyaj yapar belki. Bir de Kıvanç Tatlıtuğ'un gözleri ne kadar parlak mavi çıkmış. Ayrıca sofra çok güzel, çok iştah açıcı. Çay, börek, kek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj herşey gerçekten kadında da erkekte de çok değiştiriyor. Farah Zeynep de makyaj kurbanı gibi sanki

      Sil
  6. Merve artık takip ettiklerimede aldım seni ordan birebir takip edebilicem sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder