Tarçınlı Zencefilli Sempatik Kurabiyecikler

 

Herşey eşimin İkea'da zencefilli kurabiyeyle tanışmasıyla başladı. Yeni tatlara fazla açık olmamasına rağmen zencefilli kurabiyelera bayılıp bana da yapmam için telkinde bulunmaya başlayınca, iş başa düştü tabi. Tarçınlı zencefilli kurabiyeler ginger bread adıyla satılan ve  yeniyıla has şeyler ancak hala kış mevsiminde bulunduğumuza göre geç de olsa treni yakaladık diyebilirim. Hala yapmamış olanları, yapsa da elindeki reçeteyi sevmemiş olanları, kıtır kıtır, çayın veya kahvenin yanında müthiş bir atıştırmalık olan kurabiylelerimi denemeye davet ediyorum.


 

 Malzeme Listesi:
1- 1 su bardağı un
2- 1/2 su bardağı toz şeker veya 1 su bardağı pudra şekeri
3- 1 yumurta
4- 150 gr margarin veya tereyağ (ben teremyağ kullandım)
5- Buğday nişastası
6- 1,5 çay kaşığı tarçın
7- 1,5 çay kaşığı zencefil
                                              
 
  
Yapılışı:
Margarin oda sıcaklığına geldikten sonra önce üzerine şekeri döküp margarinin iyice hamur kıvamını almasını sağlıyoruz. Sonra içine 1 bardak un, 1 yumurta, zencefil ve tarçını koyup yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurdukça yavaş yavaş nişasta ekliyoruz. Hamurunuz elinize yapışmıycak kıvama gelene kadar nişasta eklemeye devam ediyoruz. Bir paketin tamamından biraz daha az nişasta kullanılıyor. Hamuru yoğurduktan sonra bir saat kadar buzdolabunda dinlendiriyoruz. Bu dinlendirme işlemini yapmazsak margarin iyice eridiği için şekil vermek zorlaşıyor.

 

Dinlenen hamuru  merdane yardımıyla ince bir şekilde açıp istediğimiz kalıplarla şekiller çıkartabilirsiniz. Bu işlem esnasında masaya ve merdaneye nişasta dökmeniz gerekiyor hamurun yapışmaması için. Bu ölçüyle 2 büyük fırın tepsisi ve bir küçük boy tepsiyi doldurucak kadar kurabiye çıkıyor. Kalıplarınız çok büyük değilse 50'ye yakın kurabiyeniz olucaktır. Fırınınızı 150-170 derece civarında ısıtıp kurabiyelerin üstünün rengi hafiften değişene kadar pişirin. Yaklaşık 10-15 dakika yeterli olacaktır. Sonrasında kapaklı bir kutuda ya da benim yaptığım gibi küçük cam tencerede yaklaşık 10 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. Kakaolu sevenler içinle 2 yemek kaşığı kakao da ilave edebilirler.  Şimdiden afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Merve zencefil tadını çok sevmem ama sen öneriyorsan denemekte fayda var üstelik çokta güzel görünüyorlar ellerine sağlık ,iyi haftalar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder