Cote D'Azur Tatili 6. Eze Köyü

Eğer Nice'de kalıyorsanız ve Monako'ya gitmeyi planladıysanız mutlaka Eze Köyüne uğrayın derim. Eze köyü Monakoyla Nice arasında kalan, yolüstü diyebileceğim bir güzargahta ve yolunuzu uzatmanıza gerek kalmadan güzel bir kaç saat geçirebileceğiniz bir kaleköy. Buraya Medicini Meydanından 82 numaralı otobüse binerek yaklaşık yarım saatte, harika deniz manzaraları eşliğinde gelebilirsiniz. Aklınızda tutmanız gereken şey ise günlük  sınırsız kullanım kartları bu otobüste geçmiyor. Otobüsün içinde şoförden bilet satın alabilirsiniz.



Denize seviyesinin üzerinde, yüksekte minik bir kalenin içinde kurulmuş bu köyün bir diğer özelliği de Frederic Nietzsche'nin bir dönem bu köyde yaşaması ve Böyle Buyurdu Zerduşt kitabının bir kısmını bu köyde tamamlaması. Köy yukarıda kurulu olduğundan Nietzsche hergün üşenmeden bir patikadan deniz kenarına kadar iner ve aynı yoldan yukarı çıkarmış. İşte sürekli kullandığı bu yola onun adını vermişler. Ben de Nietzscheyle bi hatıra fotoğrafı çekmeden bırakmadım tabi. Canım o benim.



Köyün girişinde hemen sol tarafta bir turizm ofisi var. İsterseniz ilk önce ofisten bir şehir haritası alıp gezilecek noktaları takip ederek köyü dolaşabilirsiniz, ancak zaten köy küçük ve derli toplu olduğundan buna hiç ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.





Minik minik dükkanları, taşevleri, daracık sokakları gezerken karnınız acıkırsa köyün alt tarafındaki fastfoodculardan ya da üst tarafındaki yerel restoranlardan bişeyler yiyebilirsiniz. Yemeğinizi sindirdikten sonra yine köyün üst tarafındaki Kiliseyi gezip bahçesinde manzaraya karşı gölgeli güzel bir bankta oturup bol oksijenin keyfini çıkarın ve çektiğiniz fotoğraflara tekrar göz atın. Burası fotoğraf çekmeyi sevenler için cennet olabilir.



Kitap okumak için çok güzel ve huzurlu gölgelik bankları var Eze'nin. Saatlerce kitap okuyabilirdim  ama Monako'ya da yeterince vakit ayırmak istediğimiz için 3 saat içinde bütün köyü dolaştık.





Köyü dolaşmayı bitirdikten sonra aşağıya indiğinizde Fragonard ve Molinard parfümlerinin fabrika satış mağazaları mevcut. Fragonard'ın Violet'ini kaptım ben. Siz de Fransaya geldim parfüm almadan gitmem diyorsanız hem fiyatları uygun hem de doğal kokulardan istifade edin ve bu köyden parfüm almadan gitmeyin derim.

Yorumlar

  1. Gerçekten güzel bir post olmuş! Eze köyü harika insan bakarken bile hissediyor.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı olmuş çok beğendim :))Sizi takibe aldım bende bloguma beklerim. Teşekkürler .
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder