Ve Dağlar Yankılandı/ Khaled Hosseini

Yeni dönem klasik bir Türk kadını olarak ben de kahve içmeyi ve kitap okumayı çok seviyorum, sizden bir farkım yok yani. O yüzden kitaplarımın fotoğraflarını çekerken yanlarında hep Türk kahvesi oluyor, bunu şu anda idrak ediyorum. Bilerek yaptığım bir şey değil, ziraa ya kahve içerken okuyorum ya da kahvem bitince uzanarak okuyorum. Aa bir de balkonda rejisör sandalyeme (bu kelimeyi cümle içinde kullanmak için çok bekledim!) oturarak ve ayaklarımı da bir başka rejisör sandalyesine uzatarak keyif yaptığım anlar var ki en güzeli onlar oluyor genelde. Ancak hava artık daha erken kararmaya başladığı için bu keyfi haftasonları yaşayabilicem.



Yazarın önceki iki kitabı olan Bin Muhteşem Güneş ve Uçurtma Avcısını severek ve üzülerek okumuştum. Bu yaz çok güzel kitaplar aldım ve değiş tokuş yaptım ve bir çoğu tam yaz kitabı tadında eğlencelik kitaplardı. O nedenle bu kitabı son bahara saklamayı uygun bulmuştum ki doğru da bir karar vermişim. Deniz kıyısında dalga sesleri eşliğinde okusaydım vicdan azabı çekerdim büyük ihtimalle. Yine acıklı, yine yüzümüze pat diye çarpan gerçeklerle dolu bir kitap olmuş. Bu kitapta yazar önceki kitaplarının biraz dışına çıkarak tek bir hikaye değil, bir olayla bağlantılı kişilerle ilgili bir çok hikayeden oluşan bir kitap yazmış.


Kitabın asıl kahramanları iki küçük kardeş ve onların başından geçen acıklı olay sonrasında hem onların hayatının hem de onlarla ilişkili kişilerin hayatlarının nasıl değiştiği, devam ettiği hikayeler şeklinde anlatılmış. Çok farklı mekan ve ülkede geçen ve her biri insanın yüzleşmekten kaçındığı gizli veya açık ayıplarının bile aslında insanlar için olduğunu anlamamızı sağlayan hikayeler bunlar. Yüzü köpekler tarafından parçalanmış bir kız, uyuşturucu satıcısı bir baba, savaşta yaralanmış bir kızı yüzüstü bırakan bir adam, annesinin sevgilisiyle ilişki yaşayan bir kız gibi bir çok farklı ilginç hikayeyi bulucaksınız bu kitapta. Ben çok sevdim, sevmeyenlere şaşırdım. Kesinlikle tavsiye ederim, hayatla ilgili yeni bir bakış açısı kazanmak için..

Yorumlar

  1. Merhabalar :)
    Çok sevdiğim bir yazardır, hem Uçurtma Avcısı'nı hem de Bin Muhteşem Güneş'i çok etkilenerek okumuştum. Kitaplıkta okunmayı bekliyordu bu kitap da. Sevindim ortak zevklerde kitap okuyan bir blogger ile karşılaşınca. Memnun oldum :)

    Sevgiler
    Merve

    http://thisisapieceofcake.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Merve, adaşmışız:) Bloğuna baktım az önce çok tatlısın. Takipteyim:)

      Sil
    2. Ah ben ismi farkedemedim tabi :) Ne güzel oldu bu tesadüf. Çok teşekkür ederim bu arada :))

      Sil

Yorum Gönder