24 Eylül 2014 Çarşamba

Yemekte Balık Varmışçasına..


Canım balıklı tabaklarımı kullanmak istiyordu ama evde balık çok az yaptığımız için uzunca bir süredir kullanamıyordum. En sonunda balıklı tabaklarımı kullanmak için balık yemeği beklemekten vazgeçtim ve böyle bir görüntü ortaya çıktı. Actifrydan soya soslu ve pekmezli tavuk kanadı yaptım, yanına da patatesli ve biberli bulgur pilavı. Pilavın içindeki patatesleri önce minik küpler halinde doğrayıp biraz actifryda pişirdikten sonra ekledim pilava, hem dağılmadı hem de lezzetli oldu. 

Balıklı tuzluğumu farkettiniz mi? İşte onu da ilk kez kullanmış oldum böylece. Tatlı niyetinede kakaolu cevizli cooki yaptım. Harika bişey, çayla, kahveyle ve özellikle sütle nefis oluyor. İçinde tereyağ ve pudra şekeri olduğu için çocuklara da yapılabilir. Canım istedi yaptım masası koyuyorum bu sofranın adını. Canım isterse makarna da yerim balıklı tabaklarımdan, kimse bana karışmasın!

3 yorum:

  1. illa balıkla mı kullanıcan bu takımı boşver :) güzel olmuşlar .
    ben de arada yapıyorum patatesleri önce actifry da kızartıp öyle ekliyorum patates lezzetli oluyor
    afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim:)) demek patatesli bulgur pilavı sen de yapıyosun, tek anormal ben değilmişim:))

      Sil
  2. hocam çok lezzetli görünüyor.İşi gücü bıraktım bu yemeği yapmaya karar verdim teşekkürler :)

    YanıtlaSil