27 Ekim 2014 Pazartesi

Kremşantili Kakaolu / Sade Kek Tarifi


İşyerinde bi arkadaşımın ikramıyla hayatıma giren bu keki üst üste iki kere de kendim pişirince artık Browni tarifim gibi bıktırana kadar yapıcağım tariflerimin arasında yer aldı. O zaman bu pasta tadındaki kekimi sizinle de buluşturmanın zamanı geldi.


Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 subardağı süt
1 paket sade kremşanti
1 çaybardağı sıvıyağ
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
az miktarda kakao ve süt

Yapılışı:
şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırptıktan sonra vanilya ve yağı da ekleyin. Ayrı bir kapta soğuk süt ve kremşantiyi güzelce çırptıktan sonra şekerli yumurtalı karışımın içine aktarın. 2 bardak unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra biraz karıştırın ve isterseniz bu şekilde 150 derece fırında pişirin. Benim gibi kakao da eklemek isterseniz beyaz haldeki karışımın 2/3'ünü kabınıza boşaltın, kalan karışımın rengini değiştircek kadar (yaklaşık 2 yemek kaşığı yeterli olucaktır) kakao ve yaklaşık yarım çay bardağı sütü (kakao hamuru kalınlaştırdığı için üstle açıyoruz biraz) karıştırıp kalıbınıza dökün ve bir çatal yardığımıyla kakaolu sade hamuru karıştırın. bir kaç kere çevirseniz yeter. 150 derece pişirin afiyetle yiyin gari:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder