Battaniye Örmeye Devam

 

Yeni hobim tığ ile battaniye örmek, bu yazımda bahsetmiştim. İlk başta hobi düzeyindeki bu eğlence takıntı noktasına geldi.
Akşamları eve koşa koşa gidiyorum, haftasonları örgü örmek için sürekli dışarıda olmak istemiyorum falan. Bi de ön hazırlıklarım var resimden görüleceği üzere. Öyle kuru kuruya da örmüyorum yani. Şimdiden yılbaşı moduna girmeye başladım ki, sanırım eşimin en korktuğu şey:) Biraz abartıyorum da ben üzerinize afiyet. Kocaman bi ağacımız var zaten o ayrı, ama bir de her yere bişeyler serpiştiriyorum kırmızı yeşil beyaz. Ağacı toplamam 2-3 ayımı buluyor. Ağacı toplasam ışıkları sağda solda kullanmaya devam ediyorum falan. An itibariyle ışıkları ortaya çıkardım da henüz ağaç yok. Belki bu haftasonu kim bilir:)



Örmeye devam ediyorum ama bi yandan da yine başka şeyler de aklımda uçuşuyor. Parça kumaş alıp elimde amerikan servis dikiyorum, 2,5 TL'ye kumaş alıp iki kişilik çift taraflı servis çıkardım. İzmir'de olanlar için bilgi vermiş olayım, kumaşları Kemeraltındaki İntaşlar'dan alıyorum. Belki parça kumaş için çok ucuz bir fiyat değildir tam bilemiyorum, ziraa sektörde yeniyim.


O kadar örüyorum diyip duruyorum ya, son hali buna yakın. Motifleri saymıyorum ama göz kararı yarıya yaklaştım diye düşünüyorum. Birazdan eve koşa koşa gidip yine örücem, örügücü tavuklar gibi oldum:) Bu arada resimler instagram hesabımdan, örgü maceramı burdan daha yakın takip edebilirsiniz:)

Yorumlar

  1. eline sağlık son hali nasıl olur merakla bekliyorum :)=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var gücümle çalışıyorum:) biter bitmez paylaşıcam. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Harika görünüyorlar. Ben de bu tığ işi battaniye örme akımına daha fazla karşı duramayacağım sanırım. Yakında başlarım ben de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Başlayın hemen müthiş terapi oluyor inanın :))

      Sil
  3. :D Bu size bıraktığım ilk yorum ve gülümseyerek yazıyorum çünkü bu takıntı haleri bana çok aşina. Her anlamda... Çalışma masamın etrafına ışıkgeçeli 2 ay oldu; yılbaşılıklar çoktan göz önüne serild; yer beğenmeye çalışıyorum.

    Elişi tutkusu ve biran evvel yapmaya başlayayım duygusu da neredeyse tarih öncesinden yakama yapışık! Özetle bu yazılanların altına imza atabilirim.

    Battaniye " çok güzel olacağım " diye göz kırpıyor zaten...

    Keyifli bir hafta sonu dileklerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya çok sevindim Nurdan aynı kafadayız demek:)) ben de bugün üşenmesem ortaya çıkarıcam Yılbaşı süslerimi ama örgü örmekten fırsat bulamıyorum desem inanır mısın? :)

      Sil
  4. Örgücü tavuk? Müthiş! Ben de bu aralar öyleyim de, pek bi empati yaptım. Tığ işi, her bi motifi ayrı renk, klasik anaane motiflerinden örüyorum. Canım hangi rengi çekerse onunla takılıyorum. Çok eğlenceli bi şey. Çok iyi anlıyorum bundan sebep. Hadi bakalım, en kısa zamanda, rengarenk battaniyelerimize yumulmak dileğiyle, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anane işi candır, örgür stile bayılırım. Uydur gitsin diyorum:)) ay evet bu arada bitsin hemen sonra yenisine başlıyayım:)

      Sil
  5. Emeğine sağlık canım, renkleri harika..

    YanıtlaSil
  6. Bak seeen... Görmeyeli neler neler becermiş güzel hatuuun :)
    Ellerine sağlık, zevkine sağlık Mervecim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi çapımda uyduruyorum işte bişeyler Banu abla, acemiyim daha:)

      Sil
  7. Örgü sabır işi bence ama sonuçta bir o kadar harika görünüyor, bitirmek için bol zaman ve sabırlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuşum, sabrımı ölçüyorum o kesin:)

      Sil

Yorum Gönder