Eşimin Süpriz Doğumgünü Partisi


Şu sıralar bebekler ve çocuklar için konsept doğumgünü fikirlerini internetten bulmak çok kolay ancak yetişkinler için ve özellikle erkekler için doğumgünü fikirleri yok denecek kadar az. Özellikle süpriz doğumgünü partisini hazırlamak, evde hiç bir hazırlığı önceden yapamıyacağınız için zaten yeterince zorken, bir de yardımcı fikirler bulamayınca ben de kendi zamanımın yettiği ölçüde ve kendi fikrimle biraz 60'lara atıfta bulunan ve çocuksuya kaçmamaya çalışan bir parti hazırlığına giriştim. Partiyle ilgili ilk yapılması gereken şey konsepte karar vermek; yani partiye hakim olacak genel renkler ve parti teması. Erkekler için fazlaca renk seçeneği olamayacağını zaten tahmin ediyorsunuzdur, bu da bir handikap oldu benim için. Eşim iş hayatında da beyaz gömlek ve koyu renk kravat giyip renkli gömlekleri tercih etmediği için parti konseptini beyaz gömlek siyah kravat olarak belirledim. Partiye davetli erkekler beyaz gömlek siyah kravatla katılırken bayanların da enazından siyah bluz giymesi ilk aklıma gelenler oldu. Doğumgünü pastasını kendim şeker hamurundan hazırlamaya karar vermiştim önceden, bu nedenle pastayı da beyaz gömlek siyah kravat şeklinde hazırladım. Ancak pasta dediğime bakmayın aslında altında gerçek pasta değil karton var. Kartonun üzerini kapladım. Evde şeker hamurlu pasta kaplamak fikrinde olanlara yardımcı olmak amacıyla pastayla ilgili tecrübemi ayrıca anlatıcam.


Pasta konusunu da hallettikten sonra partinin biraz 60'lar havasına bürünmesini istediğim için bayanların siyah bluz üzerine beyaz inci takmalarını rica ettim. Aksesur olarak kendim siyah tüllü toka hazırladım. Tokayla ilgili maceram da bir hayli uzun olduğu için onu da ayrı bir yazıda anlatıp bu yazıya linkini ekliycem.

Kişilerin kıyafeti ve pasta hazır olduktan sonra (yani aklımda belirledikten sonra) evle ilgili detaylara sıra geldi. Partinin tamemen beşiktaş modunda olmasını istemediğim için siyah, beyaz ve altın rengi kullanmaya karar verdim. Masa örtümü altın rengi aldım, pastanın tabanında kullandığım karton ve siyah beyaz hazırladığım cupcakelerimin standı da altın rengiydi. Siyah pelur kağıdından hazırladığım ponponlarımı altın rengi rafyayla bağladım ve altın rengi balonlar kullandım. Bunların dışında hayalimde çok daha farklı tasarladığım ancak zaman yetersizliği nedeniyle tahminimden daha basit olan fotoğraf çekilme alanımvardı.



Kapı süslemelerinde kullanılan tüllerin siyah olanından 10 metre aldım, duvarın iki tarafına çivi çakıp ip gerdikten sonra tülü o ipten geçirdim ve bağlama noktasına siyah ponpon koydum. İçinden yılbaşı ışıkları geçirdim ve fotoğrfa çekilme perdesi yaptım. Tülü fazla almışım, eğer böyle bir şey yapmak isterseniz 7 metre fazlasıyla yeticektir.



Eşimi saat 1'de evden gönderdikten sonra saat 7'ye kadar pastayı, cupcakeleri, ponponları, balonları, masanın hazırlanmasını, kendi hazırlığım derken duvar tülüme çok az vakit kaldı, bir de tülü taşıyan çivi düştü, tekrar taktık falan derken iş gören ancak tam da hayalimi yansıtmaya bir iş çıktı ortaya.


Eşim eve geldikten sonrası ise eğlence kısmıydı:) Bize eşlik eden arkadaşlarımıza ve hazırlıklarda elim kolum ayağım olan canım kardeşim Meltem'e burdan teşekkürlerimi bir borç bilirim. Eşine parti hazırlığında olan bayanlara sesleniyorum, benim gibi son haftaya bırakmayın, evde hazırlık yapamadığınız için bütün detayları önceden hesaplayıp ön hazırlığınızı güzel yapın. Ben dersimi aldım çünkü:)

Yorumlar

  1. Harika bir organizasyon olmuş! Kutluyorum eşinizin yeni yaşını.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir gün olmuş,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok hos görünüyor hersey özellikle pastayı bayıldım iyi yolar diliyorum esinize

    YanıtlaSil
  4. mutlu bir aile tablosu ve sürpriz bir şekilde organize edilmiş doğum günü kutlaması :) Allah mutluluğunuzu daim etsin.. Sağlıkla ve huzurla uzun bir ömrü hep birlikte yaşamanız dileklerimle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder