DIY : Mor Duvar: Salon Duvarımızı Nasıl Boyadık


Geçtiğimiz pazar günü sabah daha kahvaltımızı bile yapmamışken, ani bi kararla hadi Koçtaş'a gidelim biraz evle oynayalım dedik ve bir hışım evden çıktık. Alttaki resimde önceki halini gördüğünüz, yemek masamızın olduğu duvar gözüme çok boş göründüğü halde yine de herhangi bir şey asamıyordum çünkü sarkıt lamba, duvara asmayı düşündüğümüz herşeyi gölgeliyordu. 2,5 sene bu duvara boş olarak dayandım ama artık yeter dedim. Aslında aklımda duvar kağıdı almak vardı ama Koçtaş'ta istediğim parlaklıkta ve sadelikte duvar kağıdı bulamadım. Bu sefer yönümüzü boyaya çevirdik. Aslında duvar kağıdı için başka yerlere da bakabilirdik ama hazır eyleme geçme modundayken bu işi aynı gün bitirmek istedim. Boya kataloglarının önüne gelince herzamanki gibi yine gözüm morlara kaydı.
Velhasıl Marshall'ın içcephe boyalarından parlak renkli bir mor seçtik. Katalogta olmayan istek üzerine yapılan bir karışımdı o nedenle numarasını bilmiyorum. 2,5 kiloluk boya 40 TL'ydi. Hemen yan tarafta 15TL'ye boyacı seti vardı. İçinde yere sermek için naylonu, bir büyük bir küçük rulo fırçası, bir kestirme fırçası ve boyayı içine dökmek için yatay bir boya haznesi vardı. Ekstra olarak sadece duvar sınırlarına taşma olmaması için şeffaf duvar bantı aldık. Toplam 60TL'ye evimizin havası müthiş değişti.



Gelelim boya detaylarına. İlk önce dikkatli bir şekilde duvarın birleşme yerlerine şeffaf bantı yapıştırdık. Sonra yerlere boyanın dökülme ihtimaline karşı naylon örtüyü serdik. Boyamızı açıp içine bir bardak su koyup güzelce çalkaladık ve yatay boya koyma aparatına boyayı döküp savaşa başladık:) Eşim ince işçilik konusunda benden daha sabırlı olduğu için kenar çerçeveleri kestirme fırçayla o yaptı, ben de büyük rulo fırçayla duvarı boyamaya başladım. En önemli püf nokta boyanın fazlasını fırçadan almak, bunun içinde boya koyduğunuz hazır satılan plastik haznede hafif yokuşlu bir bölüm var. Fırçanızı o bölüme güzelce sürtün. Bu işlemi yapmazsanız boya duvardan akar ve bir tarafa çok bir tarafa az boya sürmüş olursunuz. İlk katı bitirdikten sonra kuruması için 2 saat bekledik. Bu esnada ben fırçaları biraz yıkadım ve su dolu bir kovada beklettim ki kurumasınlar. Zaten boyalar artık su bazlı olduğu için sadece suyla kolaylıkla temizleniyor. İki saatin sonunda ikinci katı yapmaya başladık. Bu katta en çok dikkat etmeniz gereken şey boyayı sırayla yukarıdan aşağıya iz bırakmaksızın sürmek. Buna da dikkat ederseniz zaten ikinci katı yapmak ilk kattan çok daha kolay olucaktır, görüceksiniz. İkinci katın boyasını bitirdikten sonra kurumaya bıraktık. Biz duvarın etrafındaki bantları ertesi gün söktük ki duvar iyice kurumuş olsun ve boya bantla birlikte çıkmasın diye. Aynı gün sökmek istiyorsanız en az 4-5 saat bekleyin derim ben. 60TL'lik bir dokunuşla salonumuzda büyük bir değişim oldu. Cesaret edemiyorsanız hiç korkmayın derim çünkü bu da bizim ilk deneyimimizdi ve gayet eğlenerek güzel bir sonuca ulaştık, siz de başarabilirsiniz:)




Yorumlar

  1. çok radikal bir renk seçimi!
    ama sonuç harika ve diğer objelerle uyumlu olmuş,
    emeğinize sağlık,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Sebuş, biraz radikal oldu evet ama bazen de cesaret iyi sonuç verebiliyor:)

      Sil

Yorum Gönder