Şekerhamuru İle Pasta Nasıl Kaplanır?

Eşimin doğumgünü için hazırladığım şekerhamuru kaplı karton pastamı nasıl yaptığımı ve kapladığımı anlatarak benim gibi ilk defa deneyecek olanlara biraz yardımcı olmayı bir borç bilirim efendim. Ben çay bardağı kutusunu kapladım, boyut olarak ayakkabı kutusundan daha küçük ancak yine de yaklaşık bir kiloluk beyaz hamur harcadım. Eğer elinizde hamur yoksa ve ilk defa alıcaksanız mutlaka bir kiloluk olandan alın. Kartonu değil böyle köşeli (dikdörtgen ya da kare) bir gerçek pastayı kaplamakla arasındaki tek fark, normal pastayı kaplarken kekin üzerinde son katta krema yoksa keki, şekerhamurunun yapışabilmesi için biraz ıslatmamız. Eğer krema varsa, ki bu çok fazla miktarda olmamalı, o zaman ıslatma işlemini de atlamış oluyorsunuz.

Şeker hamurunun bir kiloluk parçasını tek seferde yağlı kağıt üstüne koyun, üzerine de büyük bir parça yağlı kağıt koyun ve silikon merdane, yoksa evdeki ahşap merdaneniz ile aşırı derecede bastırmadan dengeli bir şekilde açmaya başlayın. Yağlı kağıt koymamdaki neden hamurun kirlenmemesi. Özellikle beyaz hamur çalışması zordur, havadaki tozu bile üzerinde görebilirsiniz.

Açarken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus yağlı kağıdı katlamamaya dikkat etmeniz, eğer kağıt açarken katlanır veya kırışırsa aynı desen hamura geçer, düzeltmek zor olabilir. Bir diğer husus da hamuru çok ince açmamanız. Biraz kalın olması hem daha zengin ve tok durmasını sağlar hem de pürüzsün görünümüm yakalamanız daha kolaylaşır. 

Hamuru istediğiniz büyüklükte açtıktan sonra eğer elinize alıp pastanın üzerine koymak zor olacaksa, altındaki yağlı kağıt ile birlikte alın ve pastanın üzerine ters şekilde kapatın. Bu işlemin ikinci bir tekrarı zor olacaktır, o nedenle bu aşamada dikkatli olun. 

Hamuru pastanın üzerine kazasız belasız getirebildiyseniz yanlarını da hafifçe elinizle bastırarak düzeltin ve fazla parçaları bıçak yardımızla çok dikkatli bir şekilde kesin. Benim gibi kartonun üzerini kaplayacaksanız eğer, kaplama işlemi daha kolay oluyor ama gerçek pasta da dediğim gibi daha dikkatli davranın. Benim kartonu kaplamamın nedeni gerçek bir pastayı yapıcak zamanımın olmamasıydı.

Pastanın bitiş yerlerini, yani alt tabanla birleşme yerlerini uzun şeritlerle ya da benim yaptığım gibi minik topları yanyana dizerek gizleyebilirsiniz. Üst süslemesi tamamen sizin yeteneğiniz ve malzemenizle ilgili. Ben gömleğin yaka kısmı için bayağı kalın bir parça açıp dikdörtgen kestim ve yarım saatten fazla buzdolabında, yağlıkağıda sarılı bir şekilde beklettim ki, sert bir şekilde pastanın üzerinde düşmeden durabilsin. Kravatı ise tamamen el yordamıyla ve bıçak yardımıyla kestim. Yapması hiç zor değil sadece simetriye çok dikkat etmek gerekiyor. Benim hamurum yetmediği için gömleğin cep kısmını yapamadım, ama siz Google görsellerden bakarak cep kısmını da yapın derim.


Benim karton pastama mum girmeyeceği için cupcakelerin üzerine diktik mumları, şık bir görünüm oldu. Sizin de aklınızda bir fikir olarak kalabilir. Benim aklıma gelenler bu kadar, sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplarım.

Yorumlar

Yorum Gönder