Evde Gününüz Varsa Bonibonlu Oreolu Pasta Yapalım



Geçtiğimiz pazar günü, teyzeler kuzenler bendeydi, bi nevi gün vardı bende yani. Daha önce gündüz sırf kadınlardan oluşan misafiri, evlendiğimden beri sadece bir kere karşılamıştım, bu nedenle yapsam ne pişirsem diye biraz telaşa düştüm. Sağolsun annem ıspanaklı gül börek ve elma tatlısı yapıp getirdin. Ben de tarçınlı zencefilli kurabiye, kereviz salatası, mayalı hamurdan mantı kıvamında börek ve pasta yaptım.


Pastasız gün olmaz, olamaz mottosuyla, daha önce Benonun Bloğunda bi tık daha basit halini gördüğüm pastadan yapmaya karar verdim. Hazır kek tabanın sade olanından aldım ve vişne reçelini suyla açarak alt tabanını kaşık yardımıyla yoğun biçimde ıslattım. Krema olarak kakaolu pudingin sütünü yarım bardak kadar az koyarak pişirdim. Piştikten sonra kakaolu kremşantiyi toz halde içine dökerek kıvamını alana kadar çırptım. Gayet katı ve akmayan bir kıvamı oldu.

Alt tabanı reçelin suyuyla ıslattıktan sonra kremadan kalın bir katman sürdüm, üzerine vişne reçelinin tanelerinden koydum bolca, yine üzerine muz dilimleri koyup biraz daha kremadan sürdüm. Bunun nedeni taneli olan şeylerin üstteki kek tabanına yapışmayıp kayma yapmasını engellemek. İkinci kat kremayı da sürdükten sonra 4-5 parça oreoyu elimde kırarak kremanın üzerine serpiştirdim. Daha sonra kekin üst tabanının iç kısmını yine vişne reçelinin suyunu biraz suyla açarak ıslattım ve pastanın üzerine kapattım. Üzerini yerleştirdikten sonra bu sefer de parçanın üst kısmından biraz daha ıslattım ve kalan kremayla pastayı kapladım. Kenarlarına oreoları yapştırım (hemen yapışıyorlar), üzerine renkli pasta şekerinden serpip bonibonla süsledim. 3 paket bonibon ve 3 paket oreo kullandım. Tadını garanti ediyorum. Fındık fıstık da olsa süper oldurdu içinde, aklınızda bulunsun. 

Şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim:)

Yorumlar

  1. Harika gözüküyor canım, Oreo'nun kendisi harikayken pastalı hali ne kadar güzel olur tahmin edebiliyorum :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, oreo bonibon puding derken bayağı hazır malzemeli ama kolay bi pasta oldu

      Sil
  2. wow harika görünüyor hersey tamda SIKI rejime girmisken bunlari suan görmek zor geldi bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülcüm, seni diyetten kimse döndüremez azimli kızsın sen:)

      Sil
  3. herşey ayrı güzel görünüyor ellerinize sağlık pastya bayıldım

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş pasta... ayrıca arkalarda duran o beyaz gömlekli pasta da dikkatimden kaçmadı :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder