Kristin Hannah / Firefly Lane / Ateş Böceği Yolu


Kristin Hannah üniversitede bir yandan avukatlık okuyup bir yandan yazar olma hayalleri kurarken, annesinin ölümünün ardından yazarlıktan vazgeçer ve avukatlık yaparak hayatını kazanmaya başlar. Evlenip ilk çocuğuna hamile kaldığında, aylarca yatak istirahati yapmak zorunda kalır ve bu süreçte eşinin de desteğiyle tekrar yazmaya başlar. İlk kitabının taslağı, bebeği doğduğunda elindedir.
Kristin Hannah was studing law at the collage and beside, had dreams of being a writer. But after loosing her mother because of cancer, she left her dreams and gain her life by advocacy. Later on she marry and become pregnant and someting change after all. With her husbans backup, she start writing when she have to rest because of the pregnancy. When she give birth, her first books sketch was ready to print.

Yazarın bu gerçek hayatındaki kesit, çok benzer bir şekilde Ateşböceği Yolu kitabında kendine yer bulmuş. Bu kitap, yazara ait okuduğum ilk kitaptı. Daha sonra hayat hikayesinin okuduğumda yukarıda bahsettiğim benzerlik beni çok şaşırttı. Kitap aslında çocukluk çağlarından ölümlerine kadar birbirlerinin en yakın arkadaşı olan iki kadının hikayesini anlatıyor. Yazarın hayatında böyle bir arkadaşlığı olmuş mudur bilmiyorum ama, bu kitapta kendinden birşeyler saklamış hikayenin içine. 600 sayfadan uzun olan, kitap okumaktan çok uzun bir film izliyormuş hissi uyandıran bu kitabın süprizlerle dolu olduğunu söylemeliyim. Vazgeçmeyin, sıkılmayın çünkü tam sıkılıcağınızı düşündüğünüz anda ilginizi cezbeden bir süprizle karşılaşıyorsunuz.

The story about the writer is also exist in this book, Firefly Lane. This is the first book i read, that belongs to writer. After i read the book, i wonder about the life of her and i was shock when i see the similary of her life and the novels subject.Do not give up reading the book, because the end is suprise.

Şuanda yazarın Türkçeye çevrilmiş bir başka kitabı olan "Gerçek Renkler"i okuyorum. Çok akıcı bir hikayesi olduğu için çabuk bitecek gibi görünüyor. Biter bitmez burdayım:)

Yorumlar

  1. Çok sık rastladığım ama bir türlü keşfedemediğim kitap.:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba blogunuzu yeni keşfettim. sizi takibe aldım bana da muhakkak beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, en kısa zamanda ziyaret edicem bloğunuzu.

      Sil
  3. Alınacak kitap listeme eklenmiş oldu. Teşekkürler.
    Bloğunu yeni takibe aldım. Bana da gelirsen çok sevinirim. :))
    www.makyajdunyam.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder