Bebeğim Odasını Hazırlarken 1 - Nevresim Takımı



Dün itibariyle artık minik bebeğimin cinsiyetini öğrendik. Hamilelik boyunca gözüm hep pembe giysilere ve kız bebeklere takılıyordu ve sonunda bebeğimizin cinsiyetinin KIZ olduğunu öğredik:) 13 haftadır alışveriş yapmak için sabırsızlıkla beklediğim için hemen bir kaç parça aldım tabi. Ancak bugün bahsetmek istediğim konu bebek odası.

Bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlıkla beklerken, aklımdaki ilk konu bebek odasıydı. Daha 4. ayın içine yeni girmişken bu kadar aceleci davranmam bazılarına garip gelebilir, ancak tabi ki kendime göre sebeplerim var. 

Evim 3+1 ve bebek odası olarak planlanan odamız boş durumda, ancak ben oturma odası olarak kullandığımız odanın genişliğini ve ışık alma şeklini daha çok sevdiğim için oturma odasındaki çekyat, çalışma masası ve kitaplığı çocuk odası olan odaya taşıyıp, oturma odası olan odayı bebek odasına dönüştürmek istiyorum. Bu işlem de tabi bana bayağı bir iş çıkarıcak, siz de bilirsiniz ki taşınma esnasında aynı zamanda fazla eşyaların ayıklanması da söz konusu oluyor. 

İkinci olarak; bebek odasının boyanması ve bir duvarı için duva kağıdı seçilmesi gerekicek, sonrasında mobilya almak için dolaşıcam, mobilyalar gelicek kurulucak, temizlenicek, sonra perde seçimi, halı seçimi, lamba seçimi derken ben 5. ayıma bitirmiş olurum en az. Bir yandan da mobilya taksitlerini önceden ödeyip bitirdikten sonda diğer alışverişlerim için son aylarımda daha rahat olmak bana avantaj olucaktır.

Bir de tabi bebek eşyası konusu var. Daha şimdiden dayanamayıp bir iki minik bişey aldım, ancak bunları koyup saklamak için sağda solda dağınıklık olsun istemiyorum, kendi odasına yerleştirip, odasına girdikçe sevip koklamak daha zevkli geliyor bana.

Genel olarak sade, göz yormayan ve uçuk pembe tonlarda bir hayal ediyorum ve bebek nevresimlerine bakarken fark ettim ki çoğunlukla çok renkli modeller mevcut. Sade olan modeller arasında seçim yapmak için internet sitelerini yerle bir ederken, üstte fotoğrafını gördüğünüz Country stili bu nevresim takımına bayıldım. Büyüğü olsa kendime de alırdım, aslında bebek için değil de büyükler için gibi görünüyor daha çok. Ama bebeğimin uçuk pembe odasında çiçekler içinde yattığını hayal etmek çok güzel. 

Allah isteyen herkese bebek nasip etsin, daha doğmadan bile çok güzel duygular yaşatıyor insana..

Yorumlar

  1. kuzucuuumm seni de yerim bebişini de:) eminim çok güzel bi odası olacak senin gibi zevkli bi anneciği olacak sonuçta ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sedoşum, ince eleyip sık dokuycam bakalım sonuç ne olucak:)

      Sil
  2. çok güzel heyecanlar bunlar allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin insallahhhh ;) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gülşahcım, İnşallah sağ salim kavuşuruz bebeğimize:)

      Sil
  3. Ayyy benonu yerim :))) maşallah takıma bende bayıldım çok hoş yurt dışında sade ama şık düznlenıyor bebek odaları bizimkilerse şaşalı :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder