Toz Pudingli Kakaolu Kek

Hamileliğimin başından beri mutfakla aram pek iyi olmadı maalesef, ancak 4. ayı bitirip 5. ayı ortaladığım şu günlerde artık tiksinmelerim oldukça azaldı ve iştahım açıldı. Bu iyi bişey mi kötü bişey mi emin değilim, ziraa ilk kilomu almış bulunuyorum. 

Hamileliğimin öncesinde eşim de bende ev yapımı kek sevdiğimiz için, her haftasonu mutlaka kek pişirirdim, 4 aylık bir aradan sonra ilk defa deneyip çok da memnun kaldığım bir tarifle sahalara geri dönüyorum. Hazır kek gibi içi tok olan, sünger gibi basılmayan çok lezzetli bu keki denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


Malzemeler:
-3 yumurta
-bir su bardağı süt
-bir su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı şeker
- 1 paket kakaolu puding (750 ml süt ile hazırlanan paketlerden)
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu

Hazırlanışı:
Aslında bu keki bildiğimiz kek gibi hazırlıyoruz, tek farkı içine ekstra olarak toz pudingi koyup karıştırmamız. Yine de anlaşılır olmak adına açıklamalı yazıyorum:

Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlıyoruz, ardından kek kalıbımızı yağlıyoruz ve ön hazırlıklarımızı bitirmiş oluyoruz. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırptıktan sonra süt, yağ, kakao ve toz haldeki pudingi karışam ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip keki çok söndürmeden karıştırıp kalıba döküp, sıcak fırına koyuyoruz. 20 dk kadar 180 derecede piştikten sonra 170 ya da 160 dereceye düşürürek pişirme işlemine devam ediyoruz. Kürdan kontrolüyle kekimizi fırından çıkarıp ılınana kadar bekleyip kalıptan çıkarıyoruz.

Çok lezzetli, hazır kek tadında ve görünümünde olan değişik bir kek oluyor. İsterseniz içerisine fındık, ceviz kırıkları ekleyebilirsiniz çok yakışacağından eminim. 

Şimdiden afiyet olsun..

Yorumlar

  1. ilk fırsatta denicem bunu merveku senden tarifini alıp denediğim bütün kekler şahane oluyo :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder