Damla Çikolatalı, Fındıklı, Cornflakesli Kurabiye Tarifi



Ramazana bir gün kala eşime damla çikolatalı güzel bir kurabiye yapmak düşüncesiyle yola çıktım ama, yaptığım kurabiyeyi o kadar sevdim ki (normalde kurabiye pek sevmem) kendime bir güzellik yapmış gibi oldum. Daha önce hiç yapmadığım ama internet sitelerinde tarifini gördüğüm cornflakesli kurabiye tarifiyle birleştirerek bişeyler ortaya çıkardım. Aslına bakarsanız, gördüğüm tariflerde genelde dış kısımda kaplama olarak kullanılan cornflakesi ben iç malzeme olarak kullandım ve kurabiyeye biraz çıtırlık katmış oldum.


Damla Çikolatalı, Fındıklı, Cornflakesli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

150 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurtanın tamamı
1 su bardağı nişasta
5 damla limon suyu
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı cornflakes



Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak margarini minik küplere bölerek oda sıcaklığına gelmesi için dışarıda bekletiyoruz. Fındık içlerimiz eğer çok iriyse buzdolabı poşetinin içine koyup tahta kaşıkla üzerine vurarak biraz daha ufalmasını sağlıyoruz. Çok da un ufak olmasın, biraz ağza gelir şekilde olması kurabiyenin kıtırlığını arttırıyor. Aynı şekilde cornflakesleri de biraz ufaladıktan sonra ön hazırlık kısmı bitmiş oluyor.

Oda sıcaklığına gelmiş olan margarini, pudra şekerini, yumurtaları elimizle özleştirdikten sonra, nişastayı, kabartma tozunu, baharatları, limon suyunu ekliyoruz. Son olarak kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz, ancak verdiğim miktar tam tuttuğu için siz bir kerede de koyabilirsiniz unu. Hamur çok yumuşak ve hafif ele yapışır bir kıvamda oluyor. Sonradan içine ekliyeceğimiz malzemeler de hamuru toparlıyacağı için daha sert bir hamur yapmamıza gerek yok. Hamurun cıvık olduğunu düşünüp daha çok un eklemeyin bence.


Hafif ele yapışır durumdaki hamurun içindeki margarinin biraz donması için 5 dakika buzdolabında dinlendirin. 5 dakika gayet yeterli çünkü şekilli kurabiyeler yapmıyoruz, sadece elimizde yuvarlarken zorlanmamak için dinlendiriyoruz hamuru. Dinlenen hamurun içine damla çikolata, fındık ve cornflakesi de ilave edip biraz yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Bir fırın tepsisine sığdı benim yaptıklarım, aralarını çok açmanıza da gerek yok çünkü kurabiyeler kendini salıp yayvanlaşmıyor. Fotoğraftan da gördüğünüz gibi top gibi çıktılar yine. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası, üzerinin rengi değişene kadar pişiriyoruz. Çıkardığımızda ilk sıcaklığıyla ellemiyoruz ziraa içleri hala yumuşak oluyor, ama soğudukça çok güzel kıtır bir kıvam alıyor kurabiye. Yapacak olanların şimdiden ellerine sağlık, yiyecek olanlara da afiyet olsun diyorum.

Herkese hayırlı Ramazanlar:)

Yorumlar

  1. ayy olsa da bir kahveyle hüpletsek dedirten bir kurabiye olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı da aynen o şekilde oldu, tereddütsüz deneyebilirsin:)

      Sil
  2. ayy çok güzel görünüyo merveku ilk fırsatta denicem :)

    YanıtlaSil
  3. Mervecim merhaba, kurabiye yapamayan kadınlardanım :( napıyım beceremiyorum...

    Bir süredir sessiz takipçindim. Kendime blog açmaya karar verdim ve bi cesaret açtım. Okumak ,takip etmek,fikirlerini paylaşmak ,eleştirmek, yol göstermek istersen ilgili linklerim aşağıdaki gibidir.

    Sevgiler,

    --
    Yeni Hayatımın ilk Günü Blog
    Web : yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/
    E-Mail : yenihayatiminilkgunu@gmail.com
    Instagram : @yenihayatiminilkgunu
    Twitter : _yenihayatim_
    Google + : +yeni hayatımın ilk gunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, öncelikle hayırlı olsun. Hemen bakıyorum bloğuna, hoş geldin:))

      Sil

Yorum Gönder