Balkonda İftar Sofralarım


İftarda yenilen yemeklerin tadı da huzuru da bi ayrı oluyor bence. Ben bu sene hamilelik dolayısıyla oruç tutamasam da eşim sayesinde bu duyguyu yaşamaya devam ediyorum. Ancak artık ağırlaştığım için, yemek yapmak güzel sofralar hazırlamak bir hayli yorucu olmaya başladı. Bu nedenle basit menülere yöneliyorum, bir önceki yazımda bahsettiğim gibi. İzmirde hava akşamları da çok sıcak olduğu için, esintisiz olan akşamlarda evin içinde klima eşliğinde iftar yapıyoruz ama onun dışında genelde balkonda olmayı tercih ediyoruz. Bostanlı sahiline bakan balkonumuz sayesinde manzaramız da güzel olduğu için, bu sene bizi balkonda yakalayabilirsiniz:) Resimler iftara bir kaç dakika kala hava kararmak üzereyken çekildiği için netlikleri çok iyi değil.

Yukarıdaki iftar soframızın konseptinden de anlayabileceğiniz gibi bir balık gecesi söz konusuydu. Biz balığı fileto haline getirip tost makinesini en yüksek ayarda ısıttıktan sonra 15-20 dakikada pişiriyoruz. İki balıktan çıkan 4 filetoyu aynı anda pişirebiliyoruz aklınızda bulunsun. Bu aralar favorilerimizin arasında balığın yanında actifryda yapılmış patates kızartması var. Böylece hem balığı hem de patatesi kızartma tadında ama yağsız yemiş oluyoruz ve iftarda ağır yemek yemiş olmuyoruz.


Üstteki resimdeki menümüzde ise mercimek çorbası, kaşarlı mantar sote ve ızgara bonfile vardı. Bonfileyi de biraz dövdürerek yine tost makinasında yapıyorum, benim için pratik bir yöntem oldu. Evlendikten 3 sene sonra tost makinasını keşfetmem de ilginç tabi:) Dediğim gibi basit menülerden gitmeye çalışıyorum ama bi kere de patlıcan karnıyarık yaptım, lütfen yani o kadar da tembel değilim! :)

Yorumlar

  1. balıklı sofraya bayıldımmm. hamile halinle bile sofra düzeninden ödün vermemen herkese örnek olmalı bence mervekucum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol kuşucum, arada bir yapıyorum diğer günler biraz sallıyorum:)

      Sil
  2. Eline sağlık hamile olmasan neler yaparsın kim bilir 💕

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. blogunuzu çok beğendim takipteyim bende beklerim cileklireccel.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder