Bebeğimin Odasını Hazırlarken 2-Kızımın Pembe Sepet Beşiği


Merhabalar.. Yazıcak çok şeyim var ama yazmaya mecalim yok, malum artık karnı burnunda 31 haftalık bir gebeyim ve doğuma sadece 7 haftam kaldı. Aslında şu sıralar Ramazan sofralarından, iftar menülerinden bahsetmek isterdim ama maalesef öyle pek süslü sofralarım olamıyor. Kızımla ilgili yazılmayı bekleyen bir çok konu başlığı sırasını beklediği için ben de Ramazan ayında belki pek ilginizi çekmeyecek olsa da, hamile anne adayları için fikir olması amacıyla kızıma aldığımız sepet beşik maceramızdan söz edeyim biraz.

Kızımız ilk doğduğunda odamızda yatıracağımız beşiğe karar vermek pek de kolay olmadı aslında. Farklı tarzda ürünler kullanan annelerden deneyimlerini dinledikten sonra kafamız bir hayli karışmıştı. Genel olarak park yataklardan çok memnun kalındığını ve uzun süreli kullanım ve taşınabilir olmasının bunda çok önemli bir payı olduğunu duydum çoğu kişiden. Oysa ben park yatakların görüntülerini genel olarak çok sevmiyorum ve daha ilk çocuğum olduğu için bir çok anne gibi işlevsellikten ziyade görselliğe yöneliyordum:) Yatak odama park yatağı sığdırabilmem biraz zor olacaktı. (sepet beşiklerden daha büyük bir alan kaplıyorlar) Bu durum benim en kurtarıcı bahanem oldu. 



Park yatağı şimdilik egale ettikten sonra sepet beşik seçimine gelmişti sıra. Farklı tarzlarda ve boyutlarda sepet beşikler mevcut. İlk önce Funna Baby'nin sepet beşiğini görsel olarak ve taşınabilir olması nedeniyle çok beğendim, ancak beşiğin boyutunun bir çok sepet beşikten küçük olduğunu fark edince (sadece 3-4 aya kadar kullanılabilir duruyordu) vazgeçtim.

Daha sonra ahşap çerçeveli bir çok yerde örneğini görebileceğimiz içi beyaz tekstilli olan beşikleri araştırmaya başladım. Bir çok bebek mağazasını dolaştım ve sonuçta önemli olanın beşikle birlikte takımın içindeki yatak olduğuna karar verdim. Çünkü aynı görünümdeki beşiklerin arasında 150 -200 lira arasında fark olunca ilk etapta daha ucuz olan cazip geliyor, ancak aradaki farkın beşiğin içindeki yatakların kalitesinden geldiğini öğrendim. Pamuk yatak verilen beşikler daha ucuzken, içinde süngere benzeyen bebek yatağı olan beşikler biraz daha pahalı. Ancak pamuk yatakların lime lime dökülen dengesiz ve düz olmayan yapısı bence bebeklerin omurgası için hiç de iç açıcı değil. 



Tam da beyaz ahşap çerçeveli, beyaz tekstilli ve normal yatağı olan bir beşikte karar kılmışken eşimin isteği üzerine İzmirlilerin yakından tanıdığı Mina Baby Mağazasına gittik ve yukarıdaki resimlerde gördüğünüz Aybi Baby markalı Little Princess beşiği gördüm ve vuruldum!

Erkekler için mavi "Little Prince" kızlar içinse pembe "Little Princess" versiyonları olan bu beşik hem boyut olarak, hem ahşabından tekstiline herşeyinin organik olması hem de yatağının kalitesi ile sadece görsellik değil işlevsellik anlamında da bütün ihtiyaçlarımı karşıladı. Bunların dışında benim en çok hoşuma giden şey, bir çok sepet beşik takımındaki örtülerin ve yastıkların şifon ya da dantel kaplamalı ve işlemeli olması nedeniyle sadece süs olarak kullanılabilecekken bu takımın hem yastığı hem örtüsü günlük kullanıma çok uygun ve yumuşacık kumaştan yapılmış olması. Normal yastığının dışında taç şeklindeki süs yastığı da güzel bir takı yastığı olabilir, o nedenle ayrıca takı yastığı yapmayı düşünmüyorum. Beşik hem sallanabilir hem de arka iki ayağında tekerleklerinin olması nedeniyle taşınabilir durumda. Markanın reklamını yapmış gibi oluyorum ama gerçekten çok içime sinerek aldığım bir beşik olduğu için kararsız kalan benim gibi anne adaylarına fikir vermek tek amacım.

Şimdilik kızımız doğmadan boş beşiği sallayarak avunuyoruz, umarım kızımız beşiğini doldurduğunda, kullanım sonrası fikirlerimi de paylaşıcam. 

Sevgiler..

Yorumlar

  1. Çok güzelmiş.Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp, beşiğinizi güle güle kullanın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok şirin maşallah... :)

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim canım sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ikimiz de kavuşalım bebeklerimize sağlıkla:)

      Sil
  4. Güle güle kullanın çok şık :)
    Kullanım sonrası fikirlerini de bekliyor olacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, kullandıktan sonra da mutlaka paylaşıcam düşüncelerimi:)

      Sil
    2. Artık beşik hakkında detaylı bilgiler edinme zamanı geldi bence :)
      beşikten bizde aldık, içinde ince bir sünger yatak var. ama çok ince geldi bana :( içine ekstra başka bir yatak koydun mu? acaba yatak ölçüsüne göre minder tarzı birşey mi yaptırsam dedim. veya babynest dikicem onu kullansam yeterli olur mu?
      şikayetlerin var mı :) bir de ig hesabına da soru bıraktım :D

      Sil
    3. tembellikten yazamadım evet en kısa zamanda sorularının cevabını veren bi yazı hazırlıyayım. ama kısaca söyleyebilirim ki ben içine ayrıca yatak yaptırmadım içindeki yatağı kullandık sadece:)

      Sil
  5. merveku beşiği doldurmaya çok az kaldııı :) buarada "daha ilk çocuğum olduğu için.." cümlesini görmezden gelemedim bu bi doğsun devamı gelecek diyosun yani :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok bu hamilelik halleri bana yetti, bi kere daha gerek var mı bilemiyorum :P

      Sil
  6. Allah anneli babalı büyütsün Allah uzun ömür versin...

    YanıtlaSil
  7. merhaba bu beşiği bende almak üzereyim ama aklımda da sorular var ne kadar süre kullanabildiniz ve memnun kaldınız mı cevaplarsanız cok sevinirim sipariş vermem lazım artık 35.haftaya girdik cnkü :) tesekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
  8. canım önerilerin harika bizlere çok yardımcı oldun, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder