Eliz'in Dişbuğdayı

Güzel kızım 2 gün önce 11 aylık oldu. Günleri sayarken aylar nasıl da geçmiş, zor zamanlar nasıl da geride kalmış insan şaşırıyor. Bebekle zaman nasıl geçiyor, nasıl akşam oluyor insan gerçekten anlamıyor. Yazmak isteyip de kafamı toplayamadığım için ve zaman ayıramadığım için yazamadığım çok şey var. Bunlardan biri de Eliz 7 aylıkken yaptığımız diş buğdayı partimiz.


Eliz 6,5 aylıkken ilk dişi patladı. Çok şükür ki sandığımız kadar sancılı bir süreç yaşamadık. Biraz iştahsızlık ve bolca salyayla ilk diş serüvenimizi atlattık. Bu zaman zarfında en yakın arkadaşımız zürafa Sophie oldu, ayaklarını kulakları heryerini yedi bitirdi minik kuşum.


İlk doğduğunda bebek mevlüdü yapamamıştık, o nedenle diş buğdayını es geçmeyelim dedik ama olayı fazla da büyütmek istemedik ziraa bebekle en küçük organizasyon bile çok yorucu oluyor.

İlk olarak pastadan bahsedeyim. Baby Shower pastasını kendim yapmıştım ancak çok yorulmuştum. Bu sefer fazla vakit harcamamak için klasik kakaolu pudingli kek tarifimle kek yapıp, üstünü şeker hamuruyla süsledim.



Diş buğdayının olmazsa olmazı olan buğday için ise, yarım paket buğdayı iyice yumuşayana kadar haşlayıp derin bir kaseye döktüm. Herkes dilediği gibi servisini hazırlayabilsin diye buğdaya eklenecek malzemeleri ayrı ayrı masaya dizdim. Nar taneleri, ceviz içi, susamlı fıstık, fındık, meyve kuruları, kavrulmuş susam, tarçın, süslemek için rulo kat kullandım.

İkram kısmında ise büyük annelerden yardım aldım. Baklava, sarma, ıspanaklı börek, sosisli milföy, patates salatası, adını bilmediğim şerbetli bir tatlı daha vardı.



Dekorasyon olarak en temel düzeyde tuttuk süslemeleri. Yemek masasının üzerindeki lambaya pembe balonlar astık, diş buğdayı temalı kürdanlar aldım, kadehleri pembe kurdele ile süsledim. Bunun dışında Eliz'le resim çekilmek isteyenler için salondaki mor duvarımıza E harfi şeklinde metalik sarı renkli balon ve yine metalik sarı renkli klasik balonlarla duvarı ve mama sandalyesini süsledik. 

Yemekler yenildikten sonra küçük bir mevlüt yaptık, dualar okuduk sonrasında resimlerimizi çekildik. Misafirlerimiz için hazırladığım küçük magnet çerçeveleri ve lavanta keselerini dağıtıp organizasyonu bitirdik. Yapmayı unuttuğum tek şey meslek seçimi yaptırmak oldu. Kısmet değilmiş diyelim. Kendi halimizde küçük diş buğdayımızın detayları böyledi. Bu da burda anı olarak dursun..

Yorumlar

  1. Nice mutlu anları olsun sevdikleri ile Eliz'in Allah nazardan korusun maşallah aile için en mutlu hatıralar bu kutlamalar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu:)

      Sil
  2. Her şey çok güzel gözüküyor. Nice özel anlarını kutlamanız dileğimle, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder