İzmirde Çi Börek Nerde Yenir?


OHAL nedeniyle işe başlamak zorunda kalıp 3 hafta çalıştıktan sonra ücretsiz izne ayrılmış bulunuyorum. Aslında pek planladığımız bir durum değildi bu ancak iş yerindeki yoğunluk bizim bu kararı almamıza neden oldu. Bir süre daha Eliz başbaşayız. Çalıştığım 3 hafta içinde eşim kendisinin yıllardır bildiği bir lezzetle tanıştırdı beni. Deniz Tatar Börekçisi.



İzmiri bilenler benim yapıcağım acemi yol tarifiyle bile çok kolay yerini bulabilecektir. Konaktan varyant yoluna girdiğinizde Bayram yeri olarak adlandırılan meydanda, sağ taraftaki evlendirme dairesinin hemen bitişiğindeki sokakta bulunan minicik ve gerçekten salaş bir börek dükkanı burası. Yediğim en hafif ve yağı kokmayan çi börek bu minik dükkanda yapılıyor. Babalarından dükkanı devralan yeni nesil dükkanı işletmeye devam ediyor. 



Paketleme yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi, börekler tek tek kağıtlara sarılıp sonra kağıt çantaya konuluyor ki böylece fazla yağını kağıt emmiş oluyor.



Dükkan hemen yol kenarında köşe başında bulunuyor bu nedenle oturup yiyecek vaktiniz yoksa bile arabayla yanaşıp camı açıp siparişinizi verip ödemeyi yapıp böreğinizi paketli bir şekilde alıp yolunuza devam edebilirsiniz. Biz sabahları işe giderken bu yöntemi kullandık, hatta yolda dayanamayıp biraz yemiş bile olabilirim. Minicik çok temiz ve gerçekten lezzetli, saklı kalmış bir sokak lezzeti var bu dükkanda. Bence kesinlikle şans verin!

Afiyet olsun:)

Yorumlar