1 Aralık 2014 Pazartesi

İşte Kahvaltı Edenler İçin Evde Mayalı Açma Yapmayı Öneriyorum



Dün gece saat dokuz gibi, canım ütü yapmak istemeyince ama yine de bişeyler yapmak iseyince mutfağa doğru koştum, sonuç yukarıdaki gibi oldu. Evde açma yaptım kısacası. Mayalı şeyleri yapmayı da yemeyi de çok seviyorum. Bu seferki tarif Meltemin Evin'nden. Birebir yaptım tam tuttu. Sadece yumurtanın beyazının içine konulacağını söylemeyi onutmuş onu da ben söylemiş olayım. Bu sabah işe gelirken simit poğaça yerine kendi yaptığım açmayı getirdim, harika oldu. Bi kaç gün daha bizi götürür. İzmirli simitçiler adına üzgünüm, bu hafta görüşemiycez:)

8 yorum:

  1. Fikşr çok güzel olmuş çalışırken sorf bu sabah kahvaltısı derdınden kılo alan ınsanlar çok fazla pastane ürünleri gerçekden çok yağlı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Gülihancım, yapması da çok zevkli yemesi de, hem de ne yediğimizi biliyoruz en azından.

      Sil
  2. aa ben bunu yaptım ama sonuçtan tam not alamayınca bahsini açmadımdı hiç:)
    demek yumurtanın sarısı ile alakalı bir sorun yaşadım olabilir,
    tekrar deneyim o vakit:)
    paylaşım için teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayalanmayla ilgili de olabilir sorun, mayalanmayınca pufuduk olmuyor. yumurtanın beyazını içine koyunca hamur daha çok tutuyor birbirini. Mayalarken fırını 100 derecede ısıtıp sonra kapatın. Sıcak fırının içinde üzerini iyice örterek 45 dakika bekletin ozaman mayalanıyor yeterince.

      Sil